Įsipareigojimas praleisti savo gyvenimą su vienu žmogumi nėra sprendimas, kurį lengva priimti, todėl visiškai suprantama, kad kyla noras įsitikinti, kad nedarome klaidos. Turint omenyje tai, kad 42 procentai santuokų baigiasi skyrybomis, atrodytų, daugelis mūsų pasirenkame netinkamą sutuoktinį.

Vis dėlto, kokios dažniausios to priežastys?

Interneto svetainėje „Reddit“ žmonės dalijosi nuomone apie tai, kokias didžiausias klaidas darome pasirinkdami antrąją pusę. Dažniausiai skambėjo atsakymas – „santuoka iš meilės ir tik meilės“.

Kad ir kaip norėtųsi tikėti, kad meilė yra viskas, ko reikia santuokai, vienas internautas aiškino, kad santuoka pirmiausia yra verslo sandoris: „90 procentų gyvenimo nėra malonumas. Tai namų ruošos koordinavimas, finansinių reikalų sprendimas, rūpinimasis vaikais ir darbas. Tai daugiau santykiai tarp verslo partnerių, nei santykiai tarp mylimųjų“.

Ir nors šis požiūris atrodo labai neromantiškai, daugelis tam pritaria. Vienas internautas rašė: „Santuoka yra įsipareigojimas ir meilė tampa pasirinkimu. Privalai apsispręsti mylėti savo sutuoktinį sunkiu metu ir įsipareigoti spręsti problemas“.

Kita dažna klaida – pasirenkamas toks žmogus, kuris atitinka visus reikalavimus: gražiausias, sumaniausias ir talentingiausias, bet ne labiausiai tinkantis. Kaip vienas asmuo apibendrino glaustai: „Santuoka yra profesija: teisininkas, gydytojas, pilotas, verslininkas ir pan. vietoj asmenybės“.

Visi esame girdėję seną posakį, kad priešingybės traukia, ir daugeliui žmonių tai yra tarsi pasiteisinimas, kodėl būna kartu su visiškai kitokiu žmogumi. Tačiau vienos santuokos konsultantės nuomone, taip pasmerkiame save nesėkmei: „Šiokie tokie skirtumai yra neabejotinai gerai, tačiau pačios sėkmingiausios santuokos, kurias man teko matyti, yra tokios, kuriose žmonės kaip įmanoma panašesni“.

Lygiai taip pat, daugelis mūsų naiviai tiki, kad pavyks pakeisti šalia esantį žmogų. „Esu skaičiusi, kad vyrai veda moteris tikėdamiesi, kad jos liks tokios pačios, o moterys teka už vyrų su viltimi, kad juos galės pakeisti. Tuokimasis turint galvoje vieną iš šių tikslų greičiausiai yra nelaimės receptas“, – rašė kita internautė.

Daugelis žmonių sutinka, kad tai sunkus įsipareigojimas, nes laikas eina, mes visi keičiamės ir turbūt tie pokyčiai ne visada tokie, kokių sutuoktinis norėtų.

Nenuostabu, kad daugelis diskusijoje dalyvavusių žmonių prie klaidų priskyrė sutuoktinio rinkimąsi pagal išvaizdą, buvimą su žmogumi dėl to, kad bijai likti vienišas, ir panašiai.

Ir kad ir kaip tai liūdnai skambėtų, tačiau vienas diskusijos dalyvis reziumavo: „Daugelis žmonių lieka santykiuose dėl to, kad antrasis žmogus yra išties atkaklus“.

Vis dėlto, nevertėtų meilės visiškai pamiršti. Vienas internautas visą diskusiją apibendrino vienu sakiniu: „Klausykite savo širdies, tačiau taip pat nepraraskite sveiko proto“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)