Supranti, kad tas žmogus kažkur yra. Gal jis/ji šiuo metu bėgioja Vingio parke, gal vaikščioja po senamiestį ir svajodamas klausosi „Coldplay“ dainos „Adventure of a lifetime“, o gal skaito Charles Duhigg „Smarter, faster, better“? Pagalvoji, kad būtų smagu jau dabar su juo susipažinti ir kartu džiaugtis gyvenimu. Bet kokiu būdu jį dabar atrasti?

Vienam nusišypso laimė jį/ją sutikti geriau apsižvalgius senų draugų būryje, kitam – nuėjus į tą patį koncertą, trečiam – pradėjus vystyti bendrą projektą. Susitikimo būdų ir situacijų tikriausia yra begalė, tik daugumos jų neįmanoma numatyti. Belieka laukti to atsitiktinumo?

Nebūtinai. Dažna sėkmės formulė sudaryta iš noro, pasiryžimo ir veikimo. Todėl norėdami susipažinti, bendrauti, atrasti, žmonės imasi įvairių iniciatyvų, pavyzdžiui, lankosi gyvos muzikos koncertuose, atranda naują pomėgį šokti lindihopą, patys pradeda organizuoti dviračių žygius.

Didėjant ir besikeičiant žmonių, su kuriais bendrauji, ratui didėja ir tikimybė susipažinti su įdomia asmenybe.

Į pasimatymą – žinant vardą ir siejančius dalykus

Siekiant padidinti bendraminčių, sielos bičiulių susipažinimo tikimybę 2015 metų vasarą buvo sukurtas „godate.lt“ – naują progą susipažinti Vilniuje gyvai. Nes kaip „Godate“ sako: „Net kai esi amazing, gali trūkti progų sutikti įdomų“.

Norintys sutikti savą žmogų užpildo anketą, kurios dėka vykdomas suderinamumas. Nors pradžioje ją tesudarė tik 10 bendrinių klausimų apie asmenį, po pusmečio ją išplėtėme iki 22 kur kas gilesnių ir geriau asmenybę atskleidžiančių klausimų, rašoma pranešime spaudai.

Šiandien susitikimo dalyviai derinami pagal panašų požiūrį į pasaulį, santykius, vertybes, išvaizdą, gyvenimo būdą ir paties prioritetus. Atsiradus kandidatui sutariame susitikimo laiką, vietą, pranešame asmenybės, su kuriuo einama susitikti vardą bei tarpusavyje siejančius dalykus.

Pirmąjį įspūdį apie asmenybę leidžia susidaryti bendrumai, kuriuos prieš susitikimą pranešame, tačiau svarbiausia, jog „Godate“ susitikime su žmogumi iškart susipažįsti gyvai, gyvai išgirsti istorijas apie tai kaip jis išmoko groti elektrine gitara ar per savaitę aplankė visus Vilniaus pabėgimo kambarius; kaip jis per dieną nužygiavo 60 kilometrų ar savanoriavo gyvūnų prieglaudoje. Gyvai pabendravęs pamatai tikrąsias žmogaus emocijas, kas jam svarbu, kuo jis gyvena.

Tikslas – geros emocijos

Po pasimatymų žmonės pateikia savo atsiliepimus, iš kurių rodo, kad vieni tikrai suranda bendramintį, su kuriuo bendravimą tęsia, kiti sakosi išėję iš komforto zonos, treti tiesiog įdomiai praleidžia vakarą, ketvirti parodo norą nueiti į pasimatymą su kitu žmogumi.

Siekiame, kad žmonės iš „Godate“ pasimatymo grįžtų su geromis emocijomis, kad pasimatymas būtų kaip įdomus nuotykis, kur galbūt atrasi savo žmogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)