Naujausiame tyrime Cardiffo universiteto darbuotojai atliko eksperimentą su 21 studentu ir 23 studentėmis. Savanoriams mokslininkai rodė fiktyvias „Facebook“ žinutes, neva įrodančias jų antrosios pusės neištikimybę. Ir pastebėjo, kad moterys paprastai susikrimsdavo labiau nei vyrai: sužinojusios, kad partneris buvo joms emociškai neištikimas socialiniuose tinkluose, dailiosios srities atstovės reaguodavo skausmingai. Vyrai labiau išgyveno dėl seksualinės neištikimybės.

Dar vienas įdomus faktas – moterys susisielodavo labiau, jeigu potenciali varžovė rašydavo žinutes jų partneriui, o ne atvirkščiai. Stiprioji lytis manė, kad daug blogiau, jei mylimoji pati siuntinėja tokias žinutes.

Tačiau galutinė specialistų išvada buvo vienareikšmė: aptikus partnerio neištikimybę įrodančias žinutes socialiniuose tinkluose, moterų reakcija būna skausmingesnė.

Beje, kitas, ankstesnis, mokslinis tyrimas atskleidė, jog daugelis vyrų nelaiko bučinio apgaule. Tąsyk tyrėjai apklausė net 5 000 žmonių.

Paaiškėjo, kad 19 procentų porą turinčių vyriškosios lyties apklaustųjų aistringi bučiniai su kitais žmonėmis atrodė visiškai priimtini.