Pakanka prisiminti bet kurį tipinį romantinį filmą: dažniausiai pagrindinis herojus deda pastangas tam, kad moteris juo susidomėtų, rašo psychologytoday.com.

Realiame gyvenime tikimasi, kad vyras nieko negaudamas atgal moteriai dovanos gėles, sakys komplimentus, pirks saldainius, juvelyrinius dirbinius. Kalbant apie seksą, tradiciškai iš vyrų tikimasi seksualinių santykių inicijavimo ir aktyvių veiksmų tam, kad partnerė susijaudintų.

Vis tik neseniai atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad dalis vyrų vis tik norėtų šias nusistovėjusias normas keisti, nes noras jaustis geidžiamiems jiems yra svarbus.

Atlikę tyrimą, kuriame apžvelgti 26 studentiško amžiaus heteroseksualių vyrų komentarai seksualinio gyvenimo tema, mokslininkai nustatė, kad 61,5 proc. tiriamųjų atitinka tradicinį vyrui tenkančio vaidmens modelį, apimantį taip pat ir troškimą turėti lytinių santykių be partnerės išreiškiamo geismo.

Vis tik likusi tiriamųjų dalis toli gražu ne taip teigiamai vertino tokį vaidmenų paskirstymą ir lūkesčius dėl aktyvaus vyrų vykdomo seksualinių santykių inicijavimo. Kitaip tariant, beveik 40 proc. vyrų akcentavo norą jaustis geidžiamiems savo partnerių ir pageidavimą, kad partnerė labiau inicijuotų seksualinį aktyvumą.

Kitas tyrimas atliktas išanalizavus 32 studentiško amžiaus vyrų nuomonę apie įvairius seksualinių santykių inicijavimo aspektus. Nors vyrų dominavimu paremtas seksualinis inicijavimas minėtas dažniausiai, 72,2 proc. vyrų pripažino pageidaujantys didesnio lygiavertiškumo, t. y. vienodo moterų ir vyrų indėlio į seksualinių santykių inicijavimą.

Apklausus trisdešimt 30-65 m. vyrų, turinčių heteroseksualių santykių, apie jų asmenines patirtis, susijusias su seksualiniais troškimais, paaiškėjo, kad poreikis jaustis geidžiamam savo partnerės kaip vienas didžiausią poveikį seksualiniams troškimams turinčių veiksnių minėtas 73 proc. tiriamųjų.

„Man svarbu jausti, kad ji manęs tikrai stipriai geidžia“, - patikino 33 m. Craigas. Apklaustieji minėjo tris esminius būdus, kaip jų partnerės turėtų savo troškimus išreikšti.

1. Komplimentai apie fizinį patrauklumą

„Moterys girdi kur kas daugiau malonybių apie save, todėl ima jaustis itin seksualios, nes sulaukia šių komplimentų. Vyrai tokių dalykų patiria nedažnai, o kai pagaliau jiems tenka išgirsti, jaučiasi itin gerai.“ – neabejojo 31 m. Carlas.

„Kartą būdama kartu su drauge matė mane parduotuvėje, tarp daugybės kitų žmonių. Vien tik dėl mano aprangos ji pagalvojo, kad esu labai patrauklus. Ilgą laiką negirdėjau jokių teigiamų komentarų ar komplimentų, taigi man buvo labai malonu.“ – pasakojo 65 m. Cody.

2. Entuziastingas domėjimosi seksu demonstravimas

Nenoriu šalia turėti žmogų, kuris sakytų, kad už dešimties minučių prasidės mėgstamas šou, todėl turiu apsisukti kuo greičiau.“ – norais dalinosi 30 m. Hudsonas. „Jei jaučiu, kad žmogus nenori manęs, nejaučiu partnerės dalyvavimo. Tam, kad jausčiausi geidžiamas, mylimas ir trokštamas turiu jausti jos dalyvavimą.“ – teigė 52 m. Tony.

3. Seksualinių santykių inicijavimas

„Vienas dalykas, kai tavo partnerė sako, kad tavęs geidžia, kas kita – fizinis sekso inicijavimas“, - mano 32 m. Timas. „Būna labai malonu, kai staiga ji to užsimano. Tada ji imasi atitinkamų veiksmų, prašo to, tikrai pati viską inicijuoja, aš nesu tas, kuris atlieka visą darbą,“ – asmenine patirtimi dalinosi 42 m. Scottas.

Svarbu pastebėti, kad atlikti tyrimai liudija apie dalies vyrų troškimą jaustis trokštamiems. Ateityje dar teks išsiaiškinti, kokia dalis vyrų iš tikrųjų tam teikia reikšmės ir kokie tie įvairūs būdai, kuriais partnerės turėtų savo geismus ir troškimus parodyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)