Pirmas faktas. Orgazmą turėtų rekomenduoti gydytojai. Jis atpalaiduoja ir normalizuoja nervų sistemą, mažina stresą geriau nei bet kokie raminamieji ir stiprina imunitetą. Kai kurie gydytojai mano, kad orgazmas – geriausia priemonė skausmui juosmens ir stuburo srityse mažinti, kadangi padeda efektyviai atsipalaiduoti. O dar meilės žaidimai – puikus būdas atsikratyti nereikalingo svorio be specialių dietų ir aerobikos.

Antras faktas. Moteris gali patirti orgazmą būdama bet kokio amžiaus. Penkiolikos metų šį jausmą patiria vos 23 proc. seksualiai aktyvių paauglių, o tarp 35 metų moterų beveik 90 proc. žino, kas tai yra – ir ne tik lytinio akto metu, bet ir masturbuojantis ar sapne.

Trečias faktas. Seksualios damos kur kas sėkmingesnės gyvenime, nei šaltos. Mokslininkai paneigė paplitusį mitą, kad seksui abejingos damos geriau mokosi ir sėkmingiau realizuoja save profesiniame gyvenime. Prieš trejus metus grupė amerikiečių psichologų atliko didžiulį 300 moterų, išsigydžiusių nuo anorgazmijos Kaplan klinikoje per dešimt metų, tyrimą. Pasirodė, kad vidinis nerimas ir įtampa trukdo tokioms moterims realizuoti savo talentus ir galimybes, todėl pasveikimas neretai padeda kilti karjeros laiptais.

Ketvirtas faktas. Orgazmas vos netapo vaistu nuo maro. Nuo to laiko, kai egzistuoja medicina, gydytojai stengėsi padėti moterims, nė karto gyvenime nepatyrusioms lytinio pasitenkinimo: juk tai nuo seno buvo vadinama rimtų sveikatos sutrikimų požymiu.

Savus gydymo metodus (lytinių organų trynimas sudėtingais milteliais, į kurių sudėtį įėjo ir šikšnosparnių išmatos) taikė jau Hipokratas, o žymusis Romos gydytojas Galenas sukūrė tokią sudėtingą anorgazmijos terapiją, kad jai aprašyti prireiktų kelių puslapių. Dideliu šio negalavimo entuziastu buvo ir žymusis Paracelsas. Jis manė, kad anorgazmija yra daugelio ligų priežastis, įskaitant ir to meto Europoje siautėjusį marą.

Penktas faktas. Aistra užsiliepsnoja vakarieniaujant. Daktarė Diana Dženson iš Singapūro, parašiusi knygą apie orgazminę mitybą, tvirtina: sekso ir maitinimosi metu galvos smegenys išskiria tuos pačius pasitenkinimo hormonus – vadinamuosius endogeninius opiatus. Ne veltui senovėje buvo sakoma, kad Venera jaučiasi vieniša be vyno dievo Bakcho ir puotų globėjos Cereros.

Svarbiausia – saikas: lengvas užkandis sužadins romantiškus norus, o sotumas po gausių pietų juos nuslopins, nes šis jausmas jau pats savaime tolygus orgazmui! Amerikos dietologai apklausė kelis tūkstančius moterų, siekdami išsiaiškinti, kokie produktai silpnosios lyties atstoves nuteikia meilės žaidimams. 34 proc. įvardijo vyną ar šampaną, 29 proc. - braškes, 19 proc. - plaktą grietinėlę, 18 proc. - ledus. Dauguma damų pripažino, kad seksualus maistas suteikia dar daugiau malonumo, jei serviruojant kaip staliukas naudojamas kūnas.

Apie tai, kad gardumynų perteklius slopina jausmų ugnį, žinota jau senovėje ir naudotasi maistu siekiant pakeisti seksą. Markizas de Sadas, kurio audringas erotinis gyvenimas įėjo į istoriją, dešimt metų praleido Bastilijoje. Kad kompensuotų priverstinį susilaikymą, jis su maniakišku nuoseklumu puolė valgyti. Žmona kasdien jam gamindavo ir atnešdavo kelis krepšius maisto, sveriančio apie dešimt kilogramų!

Šeštas faktas. Šaltoms damoms – geros naujienos. Kaip iš žiežirbos įkurti aistros liepsną? Viduramžiais frigidiškoms damoms padėjo visokiausi užpilai ir tepalai, į kurių sudėtį įėjo... vabzdžiai: nuo tarakonų iki ispaninio vabalo, apie kurio galią gandai sklando ir mūsų dienomis. Šio vabzdžio organizme yra ypatingos medžiagos – kantaridino. 

Jis priverčia kraują priplūsti į lytinius organus ir dirgina gleivinę, sukeldamas nenumaldomą intymių vietų peršėjimą, o kartu – galvos skausmą, vėmimą ir traukulius. Kantaridinas – toks stiprus seksualinis stimuliatorius, kad dabar leidžiamas naudoti tik veisiant galvijus: dozė, sujaudinanti žmogų, laikoma pavojinga sveikatai!

Septintas faktas. Lovoje trečias – reikalingas. Čikagos universiteto (JAV) psichologų atliktas tyrimas liudija: 99 moterys iš 100 bent kartą gyvenime įsivaizdavo partnerio vietoje kitą vyrą, norėdamos patirti daugiau pasitenkinimo. 35 proc. damų savo svajonėse atsidavė žymiam aktoriui, prezidentui ar parlamento lyderiui, 20 proc. svajojo apie kolegą, draugą ar kaimyną, o 45 proc. mintyse mylėjosi su išgalvotu personažu. Beje, didžioji dauguma apklaustųjų prisipažino, kad labai myli savo vyrus ir nesiruošia jų apgaudinėti – tiesiog erotinės fantazijos sužadina jų aistras.

Aštuntas faktas. Karalienė buvo neteisi. Viktorijos epochoje ištekėjusių moterų devizu tapo žodžiai: „Ledi nejuda“. Vargšelės, lovoje vaizdavusios alavinius kareivėlius, taip niekad ir nesužinojo, ko atsisako.

Idėjinė „seksualinio streiko“ įkvėpėja karalienė Viktorija didžiavosi tuo, kad sugebėjo pradėti devynis vaikus, nė karto nepatyrusi orgazmo. Šiandien mokslininkai įsitikinę: jei karūnuotoji drovuolė būtų aktyvesnė lovoje, jos gyvenimas būtų buvęs ne tik ilgas ir laimingas, bet ir pasaulio istorija būtų susiklosčiusi kur kas sėkmingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (383)