Vyras sako, jog tokių santykių žavesys slypi flirte ir sekso laukime. Jam patinka tos akimirkos vakarieniaujant, „kai dar nežinai, kaip gali pasibaigti naktis“.

„Sutikime, susituokusioms poroms labai lengva paskęsti kasdienybės rutinoje. Darbas, vaikai, namų rūpesčiai, sąskaitos ir t.t.“ - teigia Benas. O svingas esą suteikia santykiams žavesio.

Curtis Bergstrandas, Bellarmino universiteto Kentukyje sociologas, knygos „Svingas Amerikoje: seksas, meilė ir santuoka XXI amžiuje“ autorius, pažymi, kad įvairūs internetiniai puslapiai dabar labai palengvina partnerių paiešką. Be to, jis teigia, kad svingeriai ne mažiau myli savo partnerius, pasitiki vienas kitu. „Grupinis seksas jiems - tik atsipalaidavimo forma“.

Rachel Sussman, knygos „Skyrybų Biblija“ autorė, teigia negirdėjusi, kad keitimasis partneriais pagerintų santykius santuokoje. Bet ji pastebėjo, kad svingeriai linkę užmegzti santykius, kuriuose vyrauja laisvas požiūris į seksą, jie dažnai keičia partnerius. Svarbiausia, kaip jie teigia, nustatyti griežtas taisykles kaip ir ką daryti.

Pavyzdžiui, „švelnus apsikeitimas“ – kai poros mėgaujasi vieni kitais, išskyrus pačią seksualinę sueitį, „visiškas apsikeitimas“ – kai leidžiama viskas. Vieni apsiriboja, kad viskas vyks viename kambaryje, kiti neprieštarauja, kad jų partneris, norėdamas kiek daugiau privatumo, išeitų į kitą kambarį. Vieni nesutinka bučiuotis, laikydami, kad tai intymiau nei seksas. Kai kurie dalyvauja viešuose svingerių vakarėliuose, kai kurios poros susitinka tik su kita pora.

Nors dauguma žmonių mano, kad svingas yra vyrų svajonė, dažnai tuo mėgaujasi ir moterys. Net labiau.

„Vyrai linkę labiau konkuruoti su kitais vyrais, jiems įdomu, ar jų žmonos pasirinks kitus partnerius, o moterys viena kitą palaiko, nekonkuruoja“, - teigia C. Bergstrandas.

Tačiau svingerių negalima kaltinti neištikimybe - jie nėra tie, kurie turi daugiau negu vienus santykius vienu metu. O kai kurie poligamiški sutuoktiniai santykius skirsto į pirmuosius, antruosius, kurie dažnai gali tapti artimais santykiais, kai matomasi nuolat slapčia tam tikru laiku.

Svingeriai tuo neužsiima, jie tik esą nori patirti kažką ekstremalaus, ko negali patirti santuokoje, į viską žiūri kaip į žaidimą. Jei pabandytumėm suskirstyti poras pagal pasirinktą lytinio gyvenimo būdą, pastebėtumėm, kad heteroseksuali „atvira santuoka“ gali būti poligaminė, sutuoktiniai gali būti svingeriai arba turėti slaptų tik vienai porai būdingų santykių.

Priešingai nei dažnai manoma, svingeriai nėra tik gražuoliai, sekso gigantai, kurie nori keistis sekso partneriais.

„Jūs svingerių vakarėliuose galite sutikti įvairiausių žmonių – įvairių rasių, įvairaus sudėjimo... Tačiau dažniausiai pamatysite, kad žmonės renkasi į save panašius partnerius.

Etiškas elgesys, kalbėjimas apie saugų seksą ir apsisaugojimą nuo lytiškai plintančių ligų – svarbi pasirengimo dalis. Pavyzdžiui, Danas, 52 metų svingeris iš New Jersio, serga herpesu, tačiau yra atsargus ir įspėja apie tai partnerius. Netgi naudodami prezervatyvus svingeriai rizikuoja užsikrėsti herpeso ar žmogaus papilomos virusu, ar virusais, galinčiais išprovokuoti gimdos kaklelio ar gerklės vėžį.

Ar tarp jų dažnai galima sutikti žmonių, turinčių seksualinių problemų?

Kai C. Bergtrandas 1999 metais internetu apklausė virš tūkstančio žmonių, save priskiriančių svingeriams, jis padarė išvadą, kad jie nėra patyrę nei seksualinės prievartos, nei kokio kitokio psichologinio smurto. Taigi, kas rizikuoja, pats atsako už pasekmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (678)