„Jei du žmonės jaučiasi pavargę, išsekę, vargu ar jų elgesys bus persmelktas rūpestingumu, meile, – teigia psichologas Lee Landas. – Miego sutrikimai gali sukelti stresą, įtampą ir konfliktus.“
Specialistų teigimu, santykiams įtakos turi ir tai, ką žmonės veikia prieš miegą, rašo huffingtonpost.com.

1. Neatidėliokite sekso

Miegamojo lova jums su partneriu yra šventovė, o specialistai pataria nepamiršti glamonių. Anot knygų autorės, porų konsultantės Susan Winter, glamonės, apsikabinimai – puikus įprotis prieš miegą, kurį patartina išsiugdyti, nes „tai iš tiesų stiprina laimės pojūtį, intymumą“.

Ir nepamirškime svarbiausio – sekso. „Daugelis porų, su kuriomis dirbu, prieš miegą yra pernelyg įnikę į savo išmaniuosius, knygas arba nejaučia motyvacijos seksui, arba pyksta ant partnerio dėl neišspręsto konflikto“, – teigia psichologė Melody Li.

Pažymėtina, jog laimingiausios tos poros, kurios mylisi taip dažnai, kaip nori. Be to, M. Li teigimu, seksas – gydanti priemonė, jis primena partneriams, kad jie – komanda.

2. Gulėjimas lovoje su išmaniuoju

Spoksojimas į savo išmanųjį lovoje žudo romantiką. „Joks technologinis išradimas nesukėlė tiek vienatvės, kiek išmanusis telefonas, įsitikinusi M. Li. Neseniai atliktas tyrimas parodė – studentai, kurie teigė, kad partneriai / partnerės per daug įnikę į išmaniuosius telefonus, buvo mažiau patenkinti santykiais.

Išeitis? M. Li rekomenduoja poroms susitarti – likus dviem valandoms iki miego padėti išmaniuosius į šoną, o tą laiką skirti vienas, kitam aptarti praėjusią dieną ir pan.

3. Jaukūs, nuoširdūs pašnekesiai

Atviri pašnekesiai su partneriu – vienas svarbiausių dalykų santykiuose ir turėtų būti šitaip vertinami, teigia S. Winters. „Įsivaizduokite, kad lova – saugi erdvė tarp jūsų ir partnerio. Jei poros prieš miegą rodytų vienas kitam šilumą, švelnumą, jie padėtų pagrindą kitos dienos nuotaikai ir santykių ilgaamžiškumui.

4. Neikite miegoti pikti

Sakoma – neikite miegoti pikti. Neseniai atliktas tyrimas parodė – jei prieš pat einant miegoti susiformuoja nemalonus prisiminimas, vėliau jį sunku ištrinti.

Ir vis tik vieni specialistai pataria poroms viską išsiaiškinti prieš miegą, kiti su tuo nesutinka. „Yra tikimybė, kad klausimas nebus išspręstas, nes abu žmonės per daug pavargę, kad būtų produktyvūs, – mano M. Li. – Dėl stiprios įtampos žmonės vartysis, negalės užmigti, todėl kitą dieną bus suirzę.“ Ką pataria specialistė? Nemalonų pokalbį atidėti tam laikui, kai abu žmonės yra ramūs, pailsėję, pasirengę kalbėtis ir ieškoti sprendimų.

5. Miegojimas atskirai

Eiti miegoti skirtingu laiku naudinga, nes kiekvienas pabūna vienas, naktį gerai išsimiega“, – teigia psichoterapeutė Rachel Sussman. Jos teigimu, svarbiausia, kad miegojimas atskirai neturėtų neigiamos įtakos seksualiniam gyvenimui, kuris yra labai svarbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)