Huffingtonpost.com pateikia kelis pažinčių konsultantų ir psichologų paaiškinimus, kodėl gi nesulaukiate kvietimo į antrą pasimatymą.

1. Žmogus, su kuriuo susitikote, nepajuto traukos.

Jei ir pajutte kibirkštis, tai nereiškia, kad jausmas buvo abipusis, aiškina pažinčių svetainės įkūrėja Los Andžele Jenny Apple.

„Maždaug pusė poros ieškančių žmonių, su kuriais dirbu, sako, kad žmogus netraukia jų fiziškai, bet jie nenori pranešti skambučiu, žinute, kad neįžeistų to žmogaus. Aš patarčiau nereaguoti į tai asmeniškai. Vienam žmogui, kuriam nepatinkate, tenka kelis žmonės, kuriems patiksite.“

2. Prabilote apie savo buvusįjį.

Neaptarinėkite buvusiojo, ankstesnių santykių per pirmą pasimatymą, aiškina pažinčių agentūros savininkė Niujorke Fay Goldman.
„Niekas nenori klausyti jūsų skundų ar pagiežingų kalbų, – sakė ji. – Žmogus, su kuriuo susitikote, gali pagalvoti, kad vieną dieną jūsų pyktis bus nukreiptas į jį, taigi greitai panorės dėti į kojas.“

3. Pasimatymas labiau priminė apklausą.

Per pirmą pasimatymą visi jaudinasi. Galvoje sukasi daugybė klausimų – tai gali būti tas vyras / ta moteris, su kuria praleisite likusį gyvenimą. Net ir tokiu atveju bus daugiau žalos, nei naudos, jei pažersite laviną klausimų, norėdami išsiaiškinti, ar čia tikrai JIS / JI.

„Niekas nenori pasijusti lyg per pokalbį dėl darbo, kai atėjo, tikėdamasis romantiškų santykių pradžios, – aiškino konsultantė Neely Steinberg. – Kartais poros neturintys žmonės nori maksimalios informacijos apie asmenį, su kuriuo susitiko, bet tai provokuoja to asmens gynybą, pokalbis netenka natūralumo. Atsipalaiduokite!“

4. Žmogus, su kuriuo susitikote, yra storžievis.

Anot psichologų, dažna priežastis, dėl kurios jums neatrašė – žmogus yra storžievis, neatidus kitiems.

Dauguma pradingstančių žmonių yra dar nepasiruošę atsakingiems santykiams arba turi kitų prioritetų – galbūt susitaikė su buvusiuoju, gal nusprendė patyrinėti „medžioklės plotus“. Bet kokiu atveju, džiaukitės, kad netinkamas žmogus pasišalino.

5. Pasimatymas truko per ilgai.

Ne be reikalo pirmas pasimatymas skiriamas kavinėje – kava išgeriama per gana trumpą laiką, žmogus suintriguojamas, nori daugiau sužinoti apie tą, su kuriuo susitiko. Todėl pažinčių agentūros konsultantė Damona Hoffman pataria klientams – pirmas pasimatymas neturi trukti ilgiau nei valandą ar dvi.

„Tegu energija pasiekia aukščiausią lygį. Turėtų atrodyti, lyg pasimatymas baigėsi per vidurį. Tada kitam kartui liks nemažai sužinoti, jei susitiksite antrą kartą“, – sakė ji.

6. Nerodėte susidomėjimo.

Gal visą vakarą nepalaidai iš rankų mobiliojo, rašinėjai geriausiai draugei žinutes, tareisi dėl vėlesnio vakaro planų. Gal nežiūrėjai į akis, gal veido išraišką atrodė kaip nuobodžiaujančio žmogaus. Tokio pobūdžio elgesys per pirmą pasimatymą atstumia, teigia pažinčių agentūros Kalifornijoje įkūrėja May Hui.

„Žmogus, kuris nežiūri į akis, gali atrodyti atsiribojęs, nuobodžiaujantis, taigi kitas asmuo gali pasijusti nesmagiai ir palaikyti jus storžieviu“, – pabrėžė M. Hui.

7. Pavėlavote į pasimatymą.

Vėlavimas – didelis minusas, sako pažinčių agentūros Bostone savininkė Samantha Burns.

„Visi patenka į automobilių kamščius, užtrunka su darbo projektais, kelis kartus persirengia, tačiau vėlavimas, ypač nepranešus skambučiu ar žinute, rodo, kad negerbiate kito žmogaus laiko. Ar vėluotumėte į pokalbį dėl darbo ir tikėtumėte būti pakviestas į antrą etapą? Skirkite pakankamai laiko susiruošti ir atvykti į pasimatymą, taip pat gerbkite žmogaus, su kuriuo einate į pasimatymą, laiką“, – pabrėžė ji.

8. Pavargote nuo pasimatymų, tai pradeda matytis.

Mūsų kultūroje galima greitai tapti ciniku ir pavargti, beieškant sau poros. Jei jaučiate, kad stinga entuziazmo, nustokite eiti į pasimatymus su bet kuo, būkite išrankesni.

Kaip pataria su moterimis, kurioms daugiau nei 40 m., dirbanti santykių konsultantė Deb Besinger, „reikia investuoti į procesą ar žmogų, negalvojant apie rezultatą“.

9. Neparašėte po pirmo pasimatymo.

Atsiminkite – po pirmo pasimatymo jūs taip pat turėtumėte parašyti. Jei daugiau nenorite susitikti, parašykite, pataria knygos apie santykių psichologiją „Screwing the Rules: The No-Games Guide to Love.“ autorė Laurel House.

„Visuomenėje atsirado tiek daug vadinamųjų taisyklių, kad kartais abu sėdite ir svarstote, kuriam pirmam reikėtų prabilti, bet nė vienas nerašote. Ignoruokite taisykles ir kitą rytą nusiųskite žinutę: „Ačiū, smagiai praleidome laiką, norėčiau dar susitikti.“ Kartais tik tiek tereikia“, – teigia L. House.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)