Skyrybų teisininkai su tokiais dalykais susiduria kasdien ir dažnai pastebi dalykus, kurių kartais nepastebi net patys sutuoktiniai, rašo womansday.com. Štai dažniausiai pasitaikantys ženklai, liudijantys, kad jūsų santuoka neturi ateities.

1. Nuslėpti pinigai ar finansiniai įsipareigojimai

Visi klausimai, susiję su turimais įsiskolinimais, sąskaitomis bankuose ir investicijomis, turėtų būti aptarti dar prieš santuoką, tačiau ne visada nutinka būtent taip. Teisininkė Kathryn Harry linkusi akcentuoti, kad tais atvejais, kai asmuo su partneriu nesidalina informacija apie finansus, kyla sunkumų.

„Dažnai antrajai pusei sužinojus, kad sutuoktinis pateikė bankroto paraišką prieš santuoką ar jau susituokęs, tokia informacija sugriauna partnerio pasitikėjimą sutuoktiniu, – patikino ji. – Ne ką mažiau problemų kelia ir partneris, nuslepiantis su darbo santykiais susijusius priedus ar jų dydį.“

2. Tylos siena

Skirtingi žmonės bendrauja skirtingai, tačiau nepaprastai svarbu, kaip žmogus reaguoja į tam tikras situacijas, kai jį apima liūdesys, pyktis ar susierzinimas. „Ideal Legal“ įkūrėja Evie Jeang įsitikinusi, kad atsitvėrimas tylos siena nuo partnerio akivaizdžiai reiškia, kad santykiams trūksta komunikacijos.

„Iš esmės tai – mirties bučinys poroms, nes jaučiamas apmaudas. Gebėjimas spręsti neišvengiamai kylančias problemas veda sprendimo link“, – neabejojo ji.

3. Daugybė paslapčių

Dažniausiai būtent nuoširdumas gali tapti patvariu santykių pagrindu. Kas gi nutinka, kai vienas iš partnerių turi pernelyg daug paslapčių? Tenka pripažinti, kad viena paslaptis virsta kita ir tokia grandinė gali labai greitai sugriauti santykius.

„Antroji pusė netikėtai tampa labai paslaptinga, pakeičia banko sąskaitų prisijungimo kodus, elektroninio pašto ir telefono slaptažodžius. Tenka pripažinti, kad toks slapukavimas neretai būna susijęs su neištikimybe.

4. Kontrolės perteklius

Teisininkė iš Las Vegaso Shaolaine Loving įsitikinusi, kad santykiai neturi ateities, kai vienas iš partnerių mėgina viską kontroliuoti.

„Kai vienas iš partnerių kontroliuoja visus pinigų srautus, atsiranda nepasitenkinimas, antroji pusė ima jaustis menkesnė“, – tikino Sh. Loving. – Pavyzdžiui, kai vyras uždirba daugiau ar visos šeimos pajamos yra uždirbamos jo, žmona nebeturi prieigos prie lėšų be sutuoktinio žinios. Neišvengiamai tokioje situacijoje moteris pasijaučia kaip vergė, jai ima atrodyti, kad ji negali priimti jokių sprendimų.“

5. Kartu vis rečiau

Jei ima atrodyti, kad partnerio beveik visiškai nebematote, antroji pusė vis daugiau laiko praleidžia ne namuose, laikas sunerimti. Jei antroji pusė perka daug naujų drabužių, meta svorį, sportuoja, neįprastai daug dėmesio skiria savo išvaizdai, jei tuo pačiu dar ir atsiranda laiko spragų, tikėtina, kad jis ar ji turi romaną ar bent jau potencialiai gali jį užmegzti.

6. Priklausomybės problemos

Net jei su partneriu vienas kitam esate neįtikėtinai tinkami, vis tik tais atvejais, kai egzistuoja priklausomybių problema, ilgalaikėje perspektyvoje santykiams gali grėsti rimtas pavojus.

„Dalis mano klientų sąmoningai tuokėsi su problemų turinčiu asmeniu, tikėdamiesi jį ar ją išgelbėti, tačiau dažniausiai to padaryti nepavyksta, – liūdną tiesą pripažino teisininkas Jeffrey J. Kashas. – Santuoka neišsprendžia psichikos sveikatos ar priklausomybės problemų, o priklausomybių turintis asmuo tik praradęs mylimo žmogaus ar žmonių paramą gali priimti ryžtingą sprendimą ir kreiptis pagalbos.“

7. Judėjimas skirtingomis kryptimis

Nors manoma, kad sutuoktinių santykiai nebūna visiškai stabilūs ir linkę keistis, pasitaiko itin didelio artumo ir šiokio tokio nutolimo vienas nuo kito atvejų, vis tik tais atvejais, kai sutuoktiniai sistemingai vystosi ir juda skirtingomis kryptimis, santuoka ilgai netrunka.

„Laikui bėgant žmonės keičiasi, mokosi ir vystosi, – pripažino teisininkas Ericas Kleinas. – Tam tikru etapu sutuoktiniai gali atsidurti kryžkelėje, tada vienas pasuka į dešinę, o kitas – į kairę. Nebelieka jokių partnerius suvienyti galinčių dalykų. Tokių porų tenka matyti restoranuose, kai žmonės sėdi skirtingose stalo pusėse ir tiesiog tyli.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)