Tačiau galiausiai visos poros susiduria su kliūtimis, kurios tampa meilės išbandymu, rašo huffingtonpost.com.

Psichoterapeutai išskiria septynis sunkumus, su kuriais garantuotai susidurs visos poros.

1. Paaiškės, kad partneris negali atstoti visko.

Iš partnerio tikimės labai daug – kad jis / ji bus sielos bičiulis, geriausias draugas, proto balsas, finansų ir karjeros klausimų patarėjas, sekso partneris, vaikus kartu auginantis partneris. O iš tiesų, kaip aiškina psichoterapeutė Angela Skurtu, joks žmogus pasaulyje negali atitikti tokių reikalavimų.

„Tokius poreikius gali patenkinti keli žmonės, – aiškino ji. – Pavyzdžiui, jei esate ekstravertė ištekėjusi už intraverto, jums reikės kelių draugių, su kuriomis galėtumėte išeiti prasiblaškyti. Tai nereiškia, kad negalite leisti laiko vienas su kitu, tiesiog reikia rasti būdų patenkinti savo ekstravertiškumą.“

2. Tarp jūsų įsiterpia mobilusis telefonas.

Pradėjus susitikinėti mobilusis buvo patikimas tarpininkas – žinutės naktimis, dienomis... Tačiau kuo ilgiau esate kartu, tuo didesnė tikimybė, kad išmanusis trukdys jūsų ryšiui. „Mūsų nuolat skubančioje visuomenėje labai greitai prarandamas santykių pradžioje turėtas ryšys“, – sako psichologė Andrea Wachter.

Parodykite partneriui, kad laikas su juo realiame gyvenime kur kas svarbesnis už virtualų gyvenimą, atidėkite išmanųjį į šoną ir pasiūlykite pabendrauti neblaškant jokiems prietaisams.

3. Seksas ne visada bus stulbinantis.

Nusiteikite – kartais seksas bus gana blankus. Keisis seksualiniai troškimai, nesutaps jūsų darbotvarkės, kartais būsite velniškai užsiėmę, taigi atmosfera miegamajame ne visada bus įkaitui. Psichologai pataria teikti pirmenybę intymumui, prisilietimams, kurie nebūtinai turi baigtis seksu.

„Intymumo stygius dažnai yra gilesnių problemų rezultatas. Poroms reikėtų nelaikyti sekso galutiniu rezultatu, imti paprasčiausiai apsikabinti, pasibučiuoti, padaryti vienas kitam masažą. Kuo daugiau elgsitės vienas su kitu kaip draugai, kurie skiria laiko vienas kitą pažinti įvairiais būdais, tuo didesnė tikimybė įžiebti meilės ir intymumo kibirkštį“, – aiškina A. Watcher.

4. Veikiausiai neišsipildys visi su santuoka susiję lūkesčiai.

Tikriausiai iš anksto turite įvairių idėjų, lūkesčių apie meilę, santykius. Galbūt atrodė, kad ilgiau trijų naktų atskirai neišbūsite, kad būsite laimingi kaip jūsų tėvai, išmoksite vienas kito meilės kalbą ir pan., ir t.t.

Turėti lūkesčių nėra blogai, bet kai kurie taip ir liks neįgyvendinti, tvirtina seksologė, psichoterapeutė Laurel Steinberg. Na bet pažvelkite į šviesiąją pusę – kai kurie lūkesčiai tikrai išsipildys. Tereikia traktuoti lūkesčius kaip norus, o ne kaip poreikius, pataria L. Steinberg.

5. Partneris neatsikratys jums nepatinkančių įpročių.

Vos nepasiutote, kai ji pirmą kartą liko nakvoti, o ryte visas dušas buvo pilnas jos plaukų. Idealiame pasaulyje kartą ar du mandagiai apie tai užsimintumėte ir ji daugiau taip nedarytų, tačiau realiame pasaulyje gali tekti tiesiog susitaikyti su prastais mylimųjų įpročiais.

Pasakoja psichologė Stephanie Buehler: „man vyras, su kuriuo 30 metų gyvename santuokoje, rytais dažnai valgo bananus ir palieka žieves kriauklėje. Nesvarbu, kad jis išmokė mane išmesti panaudotus arbatos pakelius į šiukšlių dėžę užuot palikus juos kriauklėje – bananų žieves kriauklėje jis palieka. Štai tokiu atveju į pagalbą ateina meilė ir supratingumas. Aš jį suprantu, aš jį myliu, todėl kartais primenu apie bananų žieves, bet pati išmetu jas į šiukšlių dėžę. Tokia tad santuoka.“

6. Tarp jūsų kils nesutarimų dėl pinigų.

„The Beatles“ nebuvo teisūs dainuodami, kad reikia tik meilės. Teks išlaviruoti ir tarp povandeninių finansinių srovių. Psichologų teigimu, finansiniai sunkumai, stresas sukelia depresiją, tada žmonės užsidaro, na o tada praktiškai neįmanoma spręsti problemų.
Norint išspręsti finansinius klausimus reikia susivienyti ir kartu ieškoti išeičių.

7. Paaiškės, kad laikytis monogamijos principų nėra taip lengva.

Būti ištikimam reikalauja daug pastangų. Be abejonės, kuo nors susižavėsite, svarstysite, ar teisinga atsidėti vienam partneriui, abiem kils pagundų užmegzti emocinį ar fizinį romaną. Neištikimybė – dažnesnė nei jums atrodo, tvirtina psichologai.

Svarbiausia atsiminti – išlikti monogamiškam sunku, bet verta stengtis, jei abu to norite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt