1. Vystykite savo identitetą

Susituokę du žmonės kartu priima finansinius sprendimus, augina vaikus. Įprastai juos užgriūna daugybė užduočių, tad lengvai galima prarasti identitetą. Be to, labai dažnai moterys aukojasi, kad įtiktų savo sutuoktiniui. Aukojimasis tikrai nesuteiks laimės nė vienam iš partnerių. Svarbu mokėti daryti kompromisus, tačiau nereikia persistengti. Nepamirškite veikti to, kas jums patinka. Nepamirškite bent kartą per savaitę susitikti su draugėmis, taip pat raskite laiko pomėgiams.

2. Palaikykite ryšį

Deja, daugelis esame be galo užsiėmę, kartais neturime laiko pabendrauti su partneriu. Šiais laikais patogu pasitelkti įvairias technologijas ir visą dieną palaikyti ryšį su sutuoktiniu. Parašykite žinutę, paskambinkite, pasidalinkite savo gyvenimo įvykiais, priminkite apie savo jausmus. Taip bendraujant vakare tikrai bus apie ką pasikalbėti. Nelaukite išskirtinių vakarų, geriau bendraukite kasdien.


3. Stenkitės patenkint sutuoktinio poreikius

Viena iš didžiausių sėkmingos santuokos paslapčių – paisyti elementariausių kito poreikių. Kiekvienas turi stengtis dėl sutuoktinio, o ne galvoti tik apie save. Jei jūsų poreikiai patenkinti, džiaukitės gyvenimu, tik nepamirškite, kad sutuoktinio poreikių paisymas – laimingos santuokos garantas.

4. Pozityvus požiūris į gyvenimą

Turite suprasti, kad neigiamas požiūris į gyvenimą stipriai veikia santykius šeimoje. Jei vienas iš sutuoktinių yra kamuojamas depresijos, santuokai kyla pavojus. Lavinkite pozityvų požiūrį į gyvenimą, ir atmosfera jūsų šeimoje bus kur kas geresnė. Teigiamą požiūrį reikia vystyti, jis skaidrina mintis, nuotaiką. Nepamirškite, prireikus padėti sutuoktiniui išsivaduoti iš depresyvių, negatyvių minčių.

5. Tikėkite savo meile

Didžiausias meilės įrodymas – pasitikėjimas. Pasitikėjimas yra bet kokių santykių pamatas. Kai tikite meile, tampate neįveikiami, stiprūs ir įveikiate bet kokius sunkumus gyvenime. Sunkūs laikai geriausiai patikrina jūsų meilės stiprumą, nuoširdumą.

6. Tabu žodis

Kai susituokiate, geriau pamirškite žodį „skyrybos“. Skyrybos nėra geriausias būdas spręsti problemoms. Nekalbėkite ir net negalvokite apie tai. Skyrybos sugriaus santuoką. Išmintingiausia – dėti pastangas ir ieškoti būdo, kaip rasti išeitį iš sunkios situacijos. Tokia strategija padės išsaugoti tvirtą santuoką.

7. Paprašykite laimingų porų patarimo

Jei yra galimybių, paprašykite laimingai susituokusių porų patarimų. Išmintingi, patyrę žmonės noriai pasidalins savo mintimis, patirtimi. Kiekviena pora turi savo laimės paslaptį. Pavyzdžiui, paprašiau savo senelių pasidalinti ilgos santuokos paslaptimi. Man buvo didelis džiaugsmas ir garbė sulaukti jų patarimų.
Sakoma, kad laiminga santuoka – viso gyvenimo kelionė, kupina gražių ir sunkių akimirkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)