Taigi moterų lytiniai organai – gana paini sistema. Vyro žinios apie makštį – labai svarbu lytiniam gyvenimui, juk kuo geresnis seksas, tuo dažniau partnerė jo norės.

Tyrimai rodo – mažiausiai du kartus per savaitę besimylinčiai vyrai sveikesni, jiems mažesnė širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Gero sekso metu išsiskiria laimės hormonai endorfinai, kurie mažina stresą, gerina miego kokybę.

Tačiau gero sekso ir įžanginių glamonių per naktį neišmoksite, taigi vyrams patartina pasiskaityti apie moters makštį, kad seksas abiem būtų geresnis.

1. Kai žmonės sako „vagina“, gana dažnai jie turi omenyje vulvą.

Makštis yra raumeninis, elastingas kanalas, vedantis iki gimdos kaklelio ir gimdos. Į ją įprastai įvedamas penis (ar pirštas), per makštį gimsta kūdikiai.

Vulva vadinami moters išoriniai lytiniai organai, kurie sudaro moters genitalijas. Vulva apima makštį, gaktą, didžiąsias lytines lūpas, mažąsias lytines lūpas, šlaplę ir klitorį.

2. Moterys irgi patiria erekciją.

Penis sukietėja ir padidėja, kai į jį priplūsta kraujo, moteris klitoris irgi patiria erekciją. Kai moteris susijaudinusi, į klitorį priteka kraujo, todėl klitoris pabrinksta, pasidaro jautrus. Tik būkite atsargesni – klitorio galvutė pasidaro labai jautri, ji gali pasislėpti po odos raukšle, siekiant išvengti tolimesnio stimuliavimo.

3. Klitoris – malonumo šaltinis.

Klitoryje yra 8 000 nervų galūnių, jo vienintelė paskirtis – suteikti moteriai malonumo. Anot ginekologės Hildos Hutcherson, tai vienintelis organas, kurio paskirtis – vien tik suteikti malonumo.

Klitoris turi kūną ir dvi kojeles, kurios tęsiasi per visą klitorį ir eina palei gaktos kaulą. Šios dalys gali būti labai jautrios. „Patariu moterims ir jų partneriams pajudėti, išbandyti įvairias pozas (įžanginių glamonių ir sueities metu), kad stimuliuotų visą klitorio audinį, ne vien jo viršūnėlę“, – aiškino H. Hutcherson.

4. Jei moteris makštis nesudrėkusi, tai dar nereiškia, kad moteris nesusijaudinusi.

Moters makštis natūraliai sudrėksta, bet, ginekologės H. Hutcherson teigimu, tam tikromis aplinkybėmis, pvz., po menstruacijų, sunkiau natūraliai sudrėkti. Įtakos gali turėti ir vaistai, hormonai, kontraceptinės piliulės, amžius.

Ginekologė pabrėžia – vyrai dažnai nežino, kad moteris gali būti susijaudinusi ir esat sausai makščiai. Santykių pradžioje moteris sudrėksta labai greitai, nes organizme staigiai gaminasi hormonai, cheminės medžiagos. Na, o laikui bėgant cheminių medžiagų gaminasi mažiau.

Ginekologė pataria vyrams būti kantresniems ir skirti laiko įžanginėms glamonėms.

5. Dauguma moterų per vaginalinę sueitį nepatiria orgazmo.

„Vyrams atrodo, kad makštyje yra kažkoks taškas, kurį palietus patiriamas orgazmas. Jiems atrodo, kad moterys vien nuo penio patirs stiprų orgazmą, bet taip nebūna“, – sakė H. Hutcherson.

2009 m. tyrimo duomenimis, apie 75 proc. moterų niekada nepatiria orgazmo vien nuo sueities (be sekso žaislų, oralinio ar kt. stimuliavimo). Anot ginekologės, už įsiskverbimą kur kas svarbesnės yra įžanginės glamonės ir išorinis stimuliavimas. Ji pataria nepamiršti klitorio ir lytinių lūpų stimuliavimo, taip pat – oralinio sekso, kuris yra „lengviausias būdas suteikti moteriai malonumą“.

6. Didelė klaida manyti, kad visoms moteris tiks ir patiks tokios vienodos glamonės.

Moterys skirtingos, jos reaguos skirtingai, vienų jautresnės vienos kūno dalys, kitų – kitos. Pavyzdžiui, viena gali patirti orgazmą nuo klitorio stimuliavimo, kita – tik per įsiskverbimą. Svarbiausia – išbandyti įvairias pozas, būdus.

7. Štai kaip surasti G tašką.

Vieni ginekologai mano, kad G taškas yra konkrečioje vietoje, kiti apskritai abejoja jo egzistavimu. H. Hutcherson mano, kad G taškas yra liaukų zona makšties sienelėje prie šlaplės.

„G taškas – ne taškas, – sakė ji. – Tai plotas makštyje, kurį liečiant moteris patiria didžiausią malonumą.“

Norintiems rasti vadinamąjį G tašką H. Hutcherson pataria:

1.Sudrėkinti pirštus ir įkišti juos į makštį, delną laikant atverstą į viršų.
2. Pasiekti pirštais gimdos kaklelį.
3 Tada patrinti pirštais makšties sienelę, kur yra nedidelis iškilimas.
4.Palaipsniui vis stipriau paspauskite tą vietą pirštais.

Apibendrindama ginekologė primena – žmonės skirtingi, kiti dalykai kiekvienam teikia malonumą, tada būkite atviri, nebijokite išbandyti naujų dalykų ir ieškokite to, kas patiktų abiem partneriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (783)