Štai keletas frazių, kurių santykių ekspertų nuomone nederėtų sakyti pirmą kartą susitikus savo potencialią meilę.

1. „Pastaruoju metu man teko daug iškęsti“

Puiku, jeigu esate atviri ir nuoširdūs, kalbėdami apie savo gyvenimą, tačiau persistengti nereikėtų. Vadinasi, reikia vengti sunkių diskusijų apie nerimastingas karjeros perspektyvas arba tai, kaip ilgai nepavyksta susirasti antrosios pusės. Knygos „Cinderella Was a Liar: The Real Reason You Can't Find (or Keep) a Prince“ (angl. Pelenė buvo melagė: tikroji priežastis, kodėl negalite surasti (ar išsaugoti) princo) autorė Brenda Della Casa įsitikinusi, kad per pirmąjį pasimatymą reikia palaikyti lengvą pokalbį. Juk tai pasimatymas, ne psichologo konsultacija.

„Neigiamus komentarus pasilaikykite sau, – pataria ji. – Nelaimei gal ir reikia kompanijos, tačiau jūsų kompanijai gali pasirodyti, kad esate išties labai nelaimingas žmogus, jeigu didžiąją dalį laiko kalbate apie tai, kas jūsų gyvenime blogai. Mes visi turime priežasčių jaustis nelaimingi, tačiau parodykite, kad sugebate matyti ir šviesiąją pusę“.

2. „Mano buvusysis yra toks pašlemėkas“

Visiškai nesvarbu, koks puikus jūsų gyvenimas po skyrybų ir kaip gerai jaučiatės pagaliau išsivadavusi nuo savo buvusios antrosios pusės. Neigiami pastebėjimai apie buvusį mylimąjį galiausiai reflektuoja jus, teigia pasimatymų ekspertė ir knygų autorė Damona Hoffman.

„Burbėjimas ant buvusio mylimojo vers manyti, kad jūs vis dar pririšti prie praeities, – teigia D. Hoffman. – Be to, žmogus, atėjęs su jumis į pasimatymą, manys, kad jeigu santykiai nesusiklostys, jo vardas bus linksniuojamas jūsų būsimuose pasimatymuose“.

3. „Po perkūnais, atrodai karštas“

Žinokite, kad flirtuojant persistengti nereiktų. Laikykitės klasikinių komplimentų, pataria B. Della Casa.

„Itin seksualūs komentarai gali atrodyti tarsi atsitiktinis pasišaipymas, tačiau galima šį tą pasakyti, kas palaikytų paslaptį, – teigia ekspertė. – Esu mačius daugybę vyrų ir moterų, kurie sugadina gerą galimybę pernelyg greitai „eidami prie reikalo“. Nors tai skamba kiek atgyvenusiai ir pasenusiai, tačiau tai tiesa“.

4. „Mano vaikai man – viskas“

Sulaukus tam tikro amžiaus, nėra nieko seksualiau už vyrą ar moterį, kurie prisiima atsakomybę ir puikiai pasirūpina vaikais. Vis dėlto, D. Hoffman įsitikinusi, kad su jumis pasimatyti atėjęs asmuo nori sužinoti apie jus šį tą daugiau nei informaciją apie jūsų vaikus.

„Geri tėvai visada gina savo vaikus ir vaikų poreikius stato į pirmą vietą, tačiau į pasimatymą atėjęs žmogus bando pamatyti save jūsų gyvenime ir mato jus kaip romantinį partnerį, – teigia ji. – Vaikų įterpimas čia ir dabar tarp judviejų nepalieka daug vietos romantikai sužydėti“.

5. „Man 45-eri… Juokauju, man 55-eri“

Psichiatrė iš Toronto Marcia Sirota pataria per pirmąjį pasimatymą nemeluoti ir neslėpti tiesos apie savo asmeninį gyvenimą. Kitaip tariant, nesakykite, kad vaikai paliko namus, jeigu jūsų jauniausia atžala daugiausiai laiko gyvena su jumis. Ir nesakykite, kad turite namą kurorte, jeigu iš tikrųjų jį nuomojatės. Visa tai atrodys tarsi noras pasirodyti gražiau, tačiau tiesa galiausiai vistiek išaiškės.

„Jūs pradedate naujus santykius nuo melo, todėl bus beveik neįmanoma nuo jo atsiriboti, – teigia M. Sirota. – Žmogus, atėjęs į pasimatymą su jumis, negalės jumis pasitikėti ir visada galvos, ką dar galėtumėte sumeluoti“.

6. „Kokios tavo pajamos?“

Pasak B. Della Casa, per pirmąjį pasimatymą nederėtų leistis į bet kokias diskusijas finansų tema, ar tai būtų neseniai pakeltos kainos ir mokesčiai, ar asmeninės pajamos, ar turimos paskolos.

„Niekas neprivalo žinoti, kiek uždirbate, kokias paskolas turite ir kaip leidžiate savo pinigus, – teigia ji. – Taip pat labai storžieviška to klausti“.

7. „Kaip tau sekasi megzti pažintis internete?“

Jeigu susipažinote internete, nėra nieko keisčiau nei paklausti šio klausimo, teigia pažinčių tarnybos „eFlirt“ įkūrėja Laurie Davis, parašiusi knygą „Love At First Click“ (angl. Meilė pirmu paspaudimu).

„Primindami vienas kitam, kad egzistuoja kitos galimybės, verčia jus abu nukreipti dėmesį nuo priešais sėdinčio žmogaus, – įsitikinusi L. Davis. – Vienintelis pasimatymo tikslas yra įsitikinti, ar judu tinkate vienas kitam, o minties apie kitas galimybes išsakymas sutrikdo dinamiką. Sutelkite dėmesį į dabartinį momentą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)