Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt išskiria 7 svarbiausius dalykus, kurių niekada nedaro laimingos poros.

1. Niekada aplinkiniams nesiskundžia savo partneriu. Laimingos poros žino, kad santykius reikia aiškintis tarpusavyje, o trečiųjų asmenų dalyvavimas niekada nieko gero neduoda. Tai nereiškia, kad su kitais negalite pasikalbėti apie asmeninius santykius, tiesiog nereikėtų nuolat jais skųstis - juk ne viskas taip blogai, kitaip nebūtumėte kartu.

2. Nelygina savo santykių su kitomis poromis. Atsakykite atvirai, kaip dažnai pagalvojate, kad norėtumėte, jog ir jums mylimasis kas savaitę dovanotų gėlių be jokios progos, kaip tai daro draugės vaikinas? Tačiau santykių lyginimas niekada nieko gero neduoda.

Juk jūsų mylimasis yra toks, koks yra, ir jei anksčiau nedovanodavo gėlių be progos, ko gero, ir ateityje to nedarys. Nepaisant to, jis turi kitų labai puikių savybių, todėl neverta savęs kamuoti negatyviomis mintimis.

3. Nekaltina antrosios pusės dėl savo problemų. Įsivaizduokite, kad jūsų mylimasis dalyvavo konkurse geresnėms pareigoms eiti, bet jam nepavyko. Jei grįžęs namo jis ims įrodinėti, kad jei jį būtumėte labiau morališkai palaikiusi, jam tikrai būtų pasisekę, tikriausiai jūsų pora negali pasigirti harmoningais santykiais.

Taip, jūs pora, tačiau tai nereiškia, kad neturite prisiimti atsakomybės už savo veiksmus. Kai tai suprasite, asmeniniai santykiai neabejotinai pagerės.

4. Nekritikuoja vienas kito. Laimingos poros paprastai yra tos, kuriose partneriai stengiasi pabrėžti vienas kito pliusus, o ne minusus. Juk vienas kito kritika sukuria daug negatyvių jausmų, o tai tik griauna santykius. Jei jūsų antroji pusė daro ką nors, kas jums nepatinka, stenkitės išsiaiškinti tokio elgesio motyvus ir mėginkite pasikalbėti neįžeisdami. Kad ir kas nutiktų,stenkitės visada palaikyti savo išrinktąjį.

5. Nebando atspėti kito minčių. Net jei este labai artimi ir suprantate vienas kitą iš pusės žodžio, nereiškia, kad turite visada žinoti visus mylimojo norus ir lūkesčius. Laimingos poros paprastai pasižymi tuo, kad stengiasi kuo daugiau ir apie viską kalbėtis.

Partneriai, kuriantys laimingus santykius, žino, kad negali skaityti kito minčių, todėl nuolat kalbasi su antrąja puse apie jos ar jo poreikius, svajones, tikslus, jausmus. Taigi jei kas nors santykiuose jūsų netenkina, tiesiog pasakykite ir nesitikėkite, kad antroji pusė tiesiog susipras, kas vyksta.

6. Jie dalinasi ne tik rūpesčiais, bet ir džiaugsmais. Visi žino, kad partneris turėtų paguosti ir išklausyti, kai susiduri su problemomis. Tačiau iš tiesų to nepakanka – nelaimingas poras dažnai vienija tai, kad partneriai nemoka dalintis džiaugsmu. Taigi kai kitą kartą jausitės dėl ko nors labai laimingi, papasakokite apie tai savo antrajai pusei ir pasidžiaukite drauge.

7. Mielai perima partnerio pareigas. Net jei buityje esate pasiskirstę vaidmenimis, sukursite kur kas laimingesnius santykius, jei būsite lankstūs. Pavyzdžiui, jei visada vakarienę gamina jūsų draugė, tačiau vieną vakarą ji dėl tam tikrų priežasčių negali to padaryti, neturėtumėte dėl to priekaištauti, o tiesiog susitepti sumuštinį. Kitaip tariant, laimingos poros mielai perima partnerio pareigas, kai to reikia.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!