Mums nuo vaikystės kalama į galvą, kad reikia kontroliuoti savo elgesį, o tai trukdo maksimaliai mėgautis neplanuotais poelgiais – anksčiau ar vėliau galvoje įsijungia signalas, primenantis, kad visos avantiūros turi liūdnų padarinių.

Šokoladas ir batai – menkniekis, kur kas sunkiau atsikratyti graužaties po atsitiktinio sekso. „Elle“ pateikia kelias taisykles, kurias vertėtų žinoti, norint patirti maksimalų malonumą ir kuo mažiau nusivylimų.

1. taisyklė – būk objektyvi

Nesvarbu, kur susipažinote – kurorte ar mažame bare, kokiu greičiu stiprėja abipusis potraukis, raskite porą minučių pertraukėlei ir pagalvokite. Jei pažintis neapsuko galvos, giliai įkvėpkite, iškvėpkite ir sąžiningai sau atsakykite – ar tikrai šito noriu?

2. taisyklė – pagalvok apie saugumą

Tai įspėjimas ne tik dėl kontracepcijos ir nemalonių ligų. Pagalvokite, ar tai nesukels dvasinių kančių ir moralinių priekaištų. Pavyzdžiui, nereikia būti būrėja, kad suprastum – po sekso su geriausios draugės vaikinu ar bosu bus labai negera.

3. taisyklė – nekviesk pas save

Sprendimas priimtas, reikia išsirinkti vietą. Eik pas jį – bus daugiau variantų. Jei jau ryžaisi nuotykiui, pasikliauk intuicija ir elkis pagal aplinkybes. Žinoma, vertėtų įsitikinti, kad tave kviečiasi ne vampyras ar užsislaptinęs maniakas. Persigalvojai, atsibodo – bet kurią akimirką gal išeiti be pasiaiškinimų – spontaniškas sprendimas gali būti spontaniškai atšauktas.

Nėra prasmės tęsti, jei supratai, kad jis neatitinka lūkesčių. Jei vis tik atsidūrėte pas tave, nesivaržyk pasakyti, kad partneriui laikas išeiti. Nelauk ryto – pabusti ryte gera tik filmuose, gyvenime tai sukelia diskomfortą. Nori intrigos – išeik, palikusi telefoną.

4. taisyklė – venk liudininkų

Jei aistra užgriuvo, venk atsitiktinų liudininkų. Parkas, metro, kino salė, automobilis, svetima laiptinė – jei seksas vyksta viešoje vietoje, reikia apsidairyti. Susitikimas su policininku atvėsins aistrą ir nubrauks malonius prisiminimus. Na o nemaloniausia – pamatyti karšto jūsų sekso nuotraukas socialiniame tinklalapyje.

5. taisyklė – būk drąsesnė

Auksinis patarimas – daryk tik tai, ko nori, nedaryk to, ko nenori. Jeigu peržengėte draugiškų santykių ribą, drovėtis vėlu, geriau patirti malonumą. Visos pozos, oralini seksas – puiku, jei tik vyksta abipusiu noru. Negalvok apie kito troškimus – nesi geroji fėja. Nedaryk to, kas paskui vers raudonuoti – jokių nuotraukų, filmavimų. Palik šansą jūsų ryšiui tęstis – kad ir kaip keista, bet atsitiktiniu seksu dažnai prasideda tikra meilė.

6. taisyklė – jokių apgailestavimų

Nesvarbu, kas įvyko – geriausias seksas gyvenime ar visiška nesėkmė, nepradėk analizuoti. Nesigailėk, pamiršk kritines pastabas, skambančias galvoje nuo vaikystės. Viskas įvyko taip, kaip galėjo įvykti. Nori atsikratyti prisiminimų – tavęs laukia nauji nuotykiai. Nori pakartoti – bus šansų. Beje, o kas sakė, kad negalima skambinti pirmai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)