Džiaukitės dovanomis

Kodėl mums taip patinka lepinti dovanėlėmis mažus vaikus? Jie moka nuoširdžiai džiaugtis. Norėdami vėl išvysti mažylio veide susižavėjimą, nepatingėsime skirti laiko ir pinigų, kad išrinktume žaisliuką, knygutę ar dar ką nors.

Vertėtų pasimokyti iš vaikų gebėjimo džiaugtis smulkmenomis – kuo džiaugsmingiau reaguosite net ir į nedidelę dovanėlę, tuo labiau jis norės vėl jus pradžiuginti. Tik neapsimetinėkite – nuoširdumo nesuvaidinsi. Bet kartais vertėtų pažadinti savyje mažą mergaitę, kuri su pasigėrėjimu ir džiaugsmu priima dovanas.

Paprašykite pagalbos

Dosnumas neatsiejamas nuo siekio rūpintis ir saugoti. Jei jūsų vyras neatitinka riterio įvaizdžio, vertėtų susimąstyti, ar suteikiate jam tokią galimybę. Savarankiškos, nepriklausomos geležinės ledi įvaizdis gali būti toks įprastas, kad atprantame būti moteriškai trapios, silpnos – o jei taip, vyras ir nesupras, kad tikimės iš jo dėmesio.

Imkite prašyti mylimojo pagalbos, net jei iš pradžių bus sunku, o vidinis balsas kartos – „pati susidorosiu“. Vyrams būtina jaustis reikalingiems, jei suteiksite jam tokį pojūtį, jis atsakys dosnumu ir rūpestingumu.

Dėkokite

Jei moteris nemoka nuoširdžiai padėkoti, vyras taps vis šykštesniu. Kad mylimasis norėtų leisti dėl jūsų pinigus, įvertinkite jo pastangas ir pagirkite jo dosnumą – papasakokite, kokios savybės jums patinka, kaip žavitės vyro rūpestingumu, dėmesingumu. Nuoširdus dėkingumas ir žavėjimasis daro stebuklus – net taupiausiam vyrui kils noras apsupti jus dėmesiu, stebinti dovanomis visiškai be jokios progos.

Kalbėkite apie savo norus

Vyrai, deja (o gal laimei?), nemoka skaityti minčių, o ir užuominas jiems sunku suprasti. Todėl jei jūsų išrinktajam stinga dosnumo, o jus tai liūdina, nelaukite, kad jis supras jūsų nepasitenkinimo priežastis – nesupras. Papasakokite mylimajam apie savo norus – tik ne priekaištų (tau gaila dėl manęs pinigų), palyginimų (mano draugei vyras dažnai dovanoja gėlių), reikalavimų (noriu, kad nupirktum man paltą) forma.

Geriausias būdas – ne kritikuoti, ne manipuliuoti, o papasakoti apie savo jausmus. Mylintis vyras tikrai panorės pradžiuginti jus bent gėlėmis, jei nuoširdžiai pasakysite: „būtų labai malonu, jei dažniau palepintum mane mažomis dovanėlėmis, man labai brangus tavo dėmesys.“

Leiskite sau svajoti

Kartais tarsi užblokuojame mylimo žmogaus dosnumą, pačios to nesuprasdamos. Kartais į vyro klausimą „ką tau padovanoti?“, atsakome – „aš visko turiu, neleisk pinigų“. O gal esate išbarusi vyrą už per brangią dovaną? Koks vyras rūpinsis moterimi, kuri „visko turi“ ir kuri nelaiko savęs verta brangių dovanų. Vyrų dėmesio nestokojančios moterys nebijo norėti, moka priimti tai, ko norėjo – su dėkingumu, nebijodamos likti skolingos.

Rodykite dosnumą

Dosnumas – savybė, kurią galima lavinti, tik reikia sukurti atitinkamą atmosferą. Jei norite, kad vyras rodytų dosnumą, rodykite jam dėmesį, skirkite laiko, pastangų sau ir artimiesiems, negailėkite šiltų žodžių, emocijų, darykite staigmenas, dovanokite dovanėles – žodžiu, kultivuokite dosnumą, taip įkvėpsite vyrą ir jis taps dėmesingesnis, dosnesnis.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)