Jūs patys galite pasirūpinti šviesesne ir laimingesne ateitimi, rašo „Mirror“. Tiesą pasakius, kartą ir visiems laikams išsiaiškinę, kurie gi įpročiai neigiamai veikia varpą, turėsite kur kas daugiau šansų jų atsikratyti ir gyventi ilgai ir laimingai.

Taigi, jei dar nepridarėte nepataisomos žalos, paskaitykite apie dalykus, kurie kenkia pasididžiavimui labiausiai.

1. Dažnas lietimas

Daugeliui patinka skirti sau porą minučių, tačiau aiškėja, kad varpai toks sumanymas kažin ar bus naudingas. Tiesa, vertėtų nepamiršti, kad liesdami save neapaksite, neprarasite sveiko proto, jūsų neišbers, ant delnų nepradės želti plaukai. Vis dėlto gydytojai įspėja, kad dažnai liečiant savo pasididžiavimą jį galima sudirginti. Tačiau per daug nerimauti neverta – atsiradusios odos susierzinimo žymės po poros dienų būtinai išnyks.

2. Dažni vakarėliai

Dažnas iš mūsų mėgsta pasėdėti bare ir išgerti porą alaus. Kiti kur kas labiau mėgsta gulėti vonioje su vyno taure rankoje. Svarbu nepamiršti, kad per didelis suvartojamo alkoholio kiekis reiškia ne tik galvos skausmą ryte. Kur kas didesnį nerimą kelti turėtų neigiamas alkoholio poveikis erekcijai.

Dėl alkoholio vartojimo pasireiškia dehidratacija, o tai savo ruožtu trikdo kraujotaką, todėl gali atsirasti erekcijos sutrikimų.

3. Rūkalai

Štai dar viena svari priežastis kartą ir visiems laikams atsisakyti cigarečių. Kuo daugiau rūkote, tuo labiau didėja tikimybė susirgti ateroskleroze. Specialistai įspėja, kad rūkaluose esančios toksinės medžiagos gali sukelti erekcijos sutrikimų. Be to, rūkymas neigiamai veikia penio audinius, o tai neišvengiamai gali sukelti papildomų rūpesčių ateityje.

4. Netinkama mityba

Kitą kartą, kai mėgausitės greito maisto porcija, prisiminkite, kad varpos dydis susijęs su nutukimu ir netinkama mityba.

„Kai kuriais atvejais pilvo riebalai visiškai „palaidoja“ varpą“, – įspėja vyrų sveikatos programos vadovas gydytojas Ronaldas Tamleris. Be to, nutukimas siejamas su seksualinės ištvermės trūkumu, seksualinių funkcijų sutrikimais ir hormonų disbalansu.

5. Dėmesio trūkumas

Nors nepatartina dažnai šio organo liesti, vis dėlto jam reikia dėmesio. Norint palaikyti varpą tinkamos formos, erekcija turėtų tapti kasdieniu dalyku.

„Varpa turi būti mankštinama, jei nieko nedarysite dėl normalios erekcijos, varpa sutrumpės“, – įspėja urologijos profesorius Tobiasas Kohleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)