Geranoriški mainai

„Nieko blogo, jei kartais nusileidžiame partnerio ar partnerės norui fiziškai suartėti, kad jį arba ją pamalonintume. Sėkminguose ilgalaikiuose santykiuose partneriai taikosi vienas prie kito. Kartais kartu su partneriu žiūrime veiksmo filmą, nors pačios mieliau pažiūrėtume dramą. Jūsų partneris gal norėt kepsnio, bet eina kartu su jumis valgyti sušių.

Nusileidžiame vienas kitam iš meilės, ir jaučiamės laimingi, kai šalia esantis žmogus džiaugiasi. Kodėl seksas turėtų būti išimtis?“ – samprotauja Nevados universiteto (Las Vegasas, JAV) psichologijos profesorė Marta Meana.

Konkretumas

„Kai klientė sako: „Nenoriu sekso, noriu mylėtis“, aš visada jos klausiu: „Ko konkrečiai jūs norite? Akių kontakto? Ilgesnės įžangos? Kad partneris kartotų „Aš tave myliu“?

Partneriai dažnai kalba pernelyg abstrakčiai, nesukonkretina. Pavyzdžiui, sako: „Noriu daugiau jaudulio“. Bet juk kiekvienam žmogui šios abstrakčios sąvokos reiškia visiškai skirtingus dalykus, todėl konkrečiai pasakykite partneriui, ko jums reikia ir ko norite“, – sako sutuoktinių terapeutė Michele Weiner-Davis, parašiusi knygą „Sekso badas santuokoje“ („The Sex-Starved Marriage“).

Nepraraskite gyvybinės energijos

„Seksualinė energija yra gyvybinė jėga, ir net jei šiuo metu neturite partnerio, labai svarbu palaikyti ir puoselėti šią kūrybinę energiją, suteikiant sau seksualinį malonumą. Taip palaikysite šilumą ir gyvybingumą ir labiau tikėtina, kad pritrauksite partnerį, jei jo ieškote.

Žmonės, kurie nėra praradę ryšio su šia gyvybine jėga, spinduliuoja šilumą, kurią aplinkiniai jaučia“, – sako Balyje įsikūrusi holistinio centro sekso ir santykių trenerė Kim Anami.

Jei norite greičiau susijaudinti

„Tai paimta iš senovės taoistinių technikų: švelniai sutelkite dėmesį į savo klitorį. Kvėpuokite lėtai. Įsivaizduokite, kad kvėpuojate per makštį.

Stebėkite, kaip ši sritis iš lėto atgyja – pajusite kibirkštį ir kylantį susijaudinimą, kol galiausiai pasijusite labai susijaudinusi“, – pataria sekso terapeutė iš Los Andželo Brandy Engler, parašiusi knygą „Moterys ant mano kušetės“ („The Women on My Couch“).

Jūs atsakinga už savo seksualinį pasitenkinimą

Moterys turėtų prisiimti atsakomybę už savo pasitenkinimą. Paprastai mes priešinamės šiai idėjai, nes visuomenė mums teigia, kad tinkamas partneris pats žinos, ką daryti, arba kad tikra meilė reiškia gerą seksą.

Tačiau tokiu atveju savo malonumą mes atiduodame į kito žmogaus rankas, nusiimame nuo savęs atsakomybę.

Būkite savanaudiška! Lai jūsų erotiniai poreikiai tampa jūsų prioritetu“ – sako sekso terapeutė iš Niujorko Madeleine Castellanos, parašiusi knygą „Noriu norėti“ („Wanting to Want“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)