Pacientės jos nuolat prašo patarti, ką daryti, kad seksas teiktų iš tiesų didelį pasitenkinimą, rašo huffingtonpost.com.

I. Fehr dalinasi penkiomis savo paslaptimis ir gudrybėmis.

1. Liaukitės skaičiusios patarimus, ieškojusios gudrybių.

Štai kokia didžiausia paslaptis: puikus seksualinis gyvenimas – su kūną įkaitinančia aistra, su jausmu, kad esate mylima, jaudinančiu iki širdies gelmių, su orgazmais, kurie perkelia į kitą sąmonės lygį, neturi nieko bendra su triukais, pozomis, technikomis ir pan. (kad ir ką rašytų žurnalai).

Bijome ką nors padaryti ne taip, pasielgti ne pagal scenarijų, todėl prarandame ryšį su savo kūnu, prarandame malonumą, prarandame ryšį su partneriu. Tada atsitinka tai, ko labiausiai bijojome (ar buvome susidūrusios anksčiau), – seksas ima nebetenkinti. Nuostabus seksas prasideda tada, kai atsiveriame pojūčiams, dalinamės tuo su partneriu įvairiausiais būdais, kurie patinka.

2. Tegu seksas būna jūsų pačių malonumui.

Moterims kažkodėl atrodo, kad seksas skirtas vyrams, o save laiko tarsi paslaugų tiekėjomis. Rezultatas – nesijaučiame matomos, jaučiamos, girdimos, liečiamos taip, kad mums patiktų (ar patirtume orgazmą), laikui bėgant ima kauptis nusivylimas.

O štai tiesa: geriausias prasideda, kai imate mylėtis savo malonumui, taip, kaip jums patinka.

Kas yra seksas savo malonumui? Tai seksas, jaučiate geismą. Mylėjimasis taip, kaip norite. Visiškai įsijaučiant į partnerio dėmesį, visu kūnu ir širdimi jaučiant ryšio elektrą.

Suprantu – baisu. Jei jaučiatės kalta, bijote sulaukti nepritarimo, jei paprašysite, ko iš tiesų norite, žinokite – ne jūs viena taip jaučiatės. Daugeliui moterų atrodo, kad dėmesys sau – savanaudiškumas, kad per daug norime, kad nesame to vertos ar tiesiog nesugebame iki galo atsiskleisti, pasirodyti pažeidžiamos.

Tačiau didžiausias atvirumas suteikia didžiausią pasitenkinimą sekse, giliausio ryšio pojūtį. Tai vieta, kur vietoje technikų juntamas iki sielos gelmių perveriantis ryšys. Tai mūsų moteriškos prigimties privalumai – gebėti atsiverti, priimti.

Pratimas puoselėti sveikam savanaudiškumui – paprašykite partnerio 5 minutes skirti dėmesio kuriai nors ūsų kūno daliai (rankai, veidui ar klitoriui) ir stebėkite kokius pojūčius sukelia dėmesys. Tai gali būti reakcija į prisilietimus, į partnerio žodžius į savus pojūčius. Kitas etapas – išsiaiškinti, kokie prisilietimai jums patinka. Paprašykite partnerio liesti taip, kaip norite. Šių pratimų tikslas – padarykite seksą veikla, būdu tyrinėti partnerį ir save.

3. Te malonumo nebūna per mažai – pradėkite tuo rūpintis, dar nepasiekus miegamojo.

Moters psichologija ir biologija tokia, kad stimuliavimas būtinas, norint sužadinti. Pirma prisilietimas, paskui – geismas.

Jei nesijaučiate seksuali, nejaučiate didelio potraukio, tai nereiškia, kad esate nenormali. Jūs – viena iš milijonų pervargusių, nusidirbusių, streso išsekintų moterų, kurioms tenka dirbti, rūpintis namais ir šeima. Nieko stebėtino, kad dažnai energijos seksui nebelieka.

Priešnuodis – pripildyti malonumų indą dar prieš pasiekiant miegamąjį.

Kai pas mane į konsultaciją ateina moterys ir klausia, kaip patirti stipresnį geismą ir didesnį malonumą, pirmiausia užduodu klausimą, kaip jos patiria malonumą. Dažniausiai išvystu nuostabos kupinas akis ir prašymą pakartoti klausimą.

O juk malonumas – būtinas vitaminas mūsų kūnui. Mūsų kūnai išgyvena malonumą badą, panašiai kaip patiriamas badas dėl maisto trūkumo, jaučiami neigiami padariniai.

Aš laikau tai kasdiene „malonumo kvota“, būtinomis maistingomis medžiagomis, kurių reikia, kad jaustumėtės seksualios, spindinčios, geidulingos.

Taigi kas kaitina jums kraują? Kas skatina erotišką, malonumų energiją ir suteikia galimybių patirti malonumą? Jei energijos ir džiaugsmo suteiks laikas sau su puodeliu arbatos ir knyga, puiku, taip ir darykite. Jei jus kaitina ilgi, aistringi bučiniai, apsikabinimai, glamonės, prašykite jų.

Jei alkstate prisilietimų, dėmesio, glamonės, kurios neturi baigtis seksu yra vienas iš veiksmingiausių ir didžiausią malonumą teikiančių būdų paskatinti oksitocino gamybą, kad kūnas atsipalaiduotų ir pailsėtų.

4. Nekelkite tikslo būtinai patirti orgazmą.

Mūsų supratimą apie seksą formuoja sekso ir pornoindustrija, kur viskas visada baigiasi orgazmu ir didžiosios O, kur orgazmas ne tik seksualinio gyvenimo centras, bet ir tikslas. Kai skubiname savo kūnus link tikslo (dažnai jaučiame spaudimą patenkinti partnerius, būtinai suteikti jiems orgazmą), netenkame malonumo pasimėgauti prisilietimais, ryšiu.

Žinoma, visi nori patirti orgazmą, bet susikoncentravus į galutinį rezultatą, kūnams sunku atsipalaiduoti, jau nekalbant apie tai, kad ir vyrai, ir moterys ima jausti nerimą.

Nekelkite sau tikslo, atsidėkite su partneriu pojūčiams, ryšiui, jaučiamam malonumui.

Vienas iš mano mėgstamiausių pratimų – 15 min. trukmės klitorio glostymas, nesiekiant patirti orgazmo, norint tik pajusti seksualinį ryšį. Šio pratimo metu atkuriamas ryšys su kūnu, atkuriama energijos tėkmė visose gyvenimo srityse, ne tik miegamajame.

5. Kalbėkite.

Vienas iš būdų sustiprinti ryšį tarp partnerių, patirti didesnį pasitenkinimą seksu – nuoširdus, atviras pokalbis tarp partnerių. Dažnai nežinome, ko norime, bet tikimės, kad partneriai tai supras geriau už mus. Nepagailėkite laiko, atraskite, kas jums patinka, paskui pasikalbėkite apie tai su partneriu – tada galėsite suteikti vienas kitam malonumo ir pagilinti judviejų ryšį.

Jei nežinote, ko norite, tai visiškai normalu. Taip ir pasakykite. Paprašykite, kad padėtų jums geriau save pažinti.

Mano pacientėms vienas sunkiausių dalykų – pasakyti partneriui, kad nežino, ko nori, paprašyti padėti save ištyrinėti arba pasakyti, kokie prisilietimai joms labiausiai patinka. Nugalėjusios baimę ir paprašiusios, ko nori, jos pastebi, kad viskas einasi lengviau, kad pagilėjo ryšys su partneriu, o seksas ėmė teikti daugiau malonumo.

Užduokite partneriui šiuos klausimus:

1. Kokie prisilietimai man ir tau patinka?
2. Ko aš ir tu norėtum daugiau?
3. Kas, kalbant apie seksą, mane ir tave gąsdina? Ko aš ir tu bijome paprašyti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)