1 mitas: mylimo žmogaus niekada nereikia atsiprašyti

Netiesa. Antrosios pusės reikia atsiprašyti. Dažnai. Štai kodėl: nebūna santykių be konfliktų. Sveiki santykiai pasižymi tuo, kad partneriai sugeba pagarbiai išsakyti savo nuomonę (be žeminimo ir įžeidinėjimų) ir pripažinti, kad klydo. Labai sveika nuoširdžiai pasakyti partneriui (-ei): „Tu buvai teisus (-i).“

2 mitas: vaikai yra svarbiausi

Be abejonės, vaikai reikalauja daugiausiai dėmesio, bet santykius su antrąja puse reikėtų vertinti kaip ne mažiau svarbius. Nerašyta taisyklė: kartą per savaitę paskirkite vienas kitam pasimatymą. Nebūtina kaskart eiti į miestą, galite kartu pažiūrėti filmą namuose – svarbiausia, kad būtumėte tik judu, ir kad tokie pasimatymai būtų reguliarūs.

3 mitas: mylėtis reikia lygiai du kartus per savaitę

Taip, sveikas seksualinis gyvenimas santykiuose labai svarbus, bet gyvenimas yra nenuspėjamas, tad kartais tiesiog būname nenusiteikę. Arba norime miego. Tai normalu. Nesijauskite kalti, bet stenkitės iškelti seksą kaip prioritetą. Dabar itin populiaru oficialiai įrašyti seksą į dienotvarkę. Pabandykite.

4 mitas: tikra meilė reiškia, kad viską darote kartu

Neabejojame, kad judu susituokėte todėl, kad buvote geriausi draugai, ir taip toliau, ir panašiai. Bet jei kartais išeisite susitikti su savo draugėmis (ar jis be jūsų susitiks su savo draugais), nereiškia, kad jūsų ryšys susilpnės. Mums visiems reikia įvairaus bendravimo, iš skirtingų žmonių gauname skirtingus dalykus, tad bendraudami su kitais žmonėmis dar ir tapsite įdomesni vienas kitam.

5 mitas: negalima eiti miegoti nesusitaikius

Susipykus miegoti atskirai yra tikrai skaudu. Bet kartais po konflikto reikia erdvės – ir tai visiškai normalu. Nenormalu, jei po konflikto lieka nuoskaudų ir jos kaupiasi. Stenkitės viską išsakyti, o jei konflikto priežastis nebuvo labai svarbi, tiesiog gerai išsimiegokite ir susitaikykite. Juk sakoma, kad rytas už vakarą protingesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)