Kai kurios moterys linkusios apie vyrus galvoti kaip apie sekso mašinas, visada pasiruošusias žygdarbiams. Tačiau iš tiesų viskas daug sudėtingiau. Vyrai taip pat kartais būna nenusiteikę seksui, jiems reikia laiko, kad susijaudintų. Ir žinoma, mėgavimasis seksu jiems taip pat susijęs su emociniu artumu.

Mitai apie seksualumą gali apsunkinti santykius ir sutrukdyti partneriams suteikti vienas kitam malonumą. Ypač kai tai susiję su tokia jautria tema, kaip orgazmas.

1 mitas: vyrai orgazmą pasiekia greičiau ir lengviau

„Kai kurios moterys susijaudina taip pat greitai, kaip vyrai, – sako sekso ugdytoja Carol Queen. – Taip pat ir daugeliui vyrų reikia laiko ir ypatingos aplinkos, kad nusiteiktų seksui. Šioje sferoje viskas priklauso nuo asmeninių kiekvieno partnerio savybių – griežtų standartų nėra.“

Be to, gali nesutapti partnerių seksualinis ritmas. Pavyzdžiui, jai gali patikti greiti ir dažni įsiskverbimai, o jam didžiausias malonumas – judėti lėtai ir maksimaliai ištęsti mėgavimąsi.

2 mitas: vyrai neimituoja orgazmo

Apklausų duomenimis, 25 procentų vyrų lovoje kartais apsimetinėja. Priežastys gali būti įvairios. Vieni galvoja, kad gebėjimas greitai pasiekti orgazmą byloja apie jėgą ir jaunystę ir taip siekia palaikyti savo savivertę. Kiti bando prisiderinti prie partnerės ritmo.

„Vienas mano pacientas, kuriam dvidešimt penkeri, prisipažino man, kad yra priverstas imituoti orgazmus, – pasakoja Abrahamas Morgentaleris, knygos „Kodėl vyrai imituoja orgazmą“ („Why Men Fake It“) autorius. – Jam sunku pasiekti orgazmą sekso su savo mergina metu. Dėl to ji ėmė nerimauti dėl savo seksualumo, išgyventi, kad yra nepatraukli ar kad daro kažką ne taip. Imituodamas orgazmą mano klientas siekia ją nuraminti ir padrąsinti.

Galima ginčytis dėl to, kaip tai ilgainiui gali paveikti poros santykius, bet toks jaunuolio pasiaukojimas man atrodo kilnus.“

3 mitas: vyrams iš sekso reikia tik orgazmo

„Daugelis vyrų seksą vertina kaip kelią iš taško A (susijaudinimas) į tašką B (orgazmas), ir tai jiems trukdo mėgautis pačia kelione, – sako seksologė Samantha Evans. – Tačiau tie, kurie neapsiriboja galutiniu tikslu, o stengiasi ištyrinėti visus kelio etapus, ne tik patys panyra į malonumo gelmes, bet ir suteikia tikrą malonumą savo partnerei.

Galima netgi sakyti, kad tie vyrai, kurie galvoja tik apie tai, kaip pasiekti orgazmą, dažniau patiria problemų. Jie įsitikinę, kad gebėjimas pajusti orgazmą yra svarbiausias didelės lytinės potencijos įrodymas. Jei jiems nepavyksta tinkamai „užbaigti“ reikalo, jie ima nerimauti ir ilgainiui net gali panirti į depresiją.“

4 mitas: vyrai nesugeba pajusti kelių orgazmų iš eilės

Paprastai vyrui po orgazmo reikia apie 10–15 minučių, kad „pasikrautų“. Tai susiję su tuo, kad orgazmo metu išsiskiria didelis kiekis malonumo hormonų – serotonino ir prolaktino – kurie trukdo susijaudinti. Tačiau jei vyras orgazmo metu nepraranda spermos, taip nenutinka.

„Daugeliui vyrų seksas be spermos išliejimo atveria kelią į daugybinį orgazmą, – sako psichologė Deborah Taj Anapol. – Žinoma, kiekvienas toks mažas orgazmas gali būti ne toks ryškus, kaip vienas „visavertis“. Bet tie, kuriems pavyksta patirti orgazmą be ejakuliacijos, retai grįžta prie tradicinio metodo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (573)