1. Pasinaudokite tualetu, tačiau tik jeigu iš tikrųjų norite šlapintis

Jūs tikriausiai girdėjote, kad apsilankymas tualete iškart po sekso turėtų padėti jums išvengti šlapimo takų infekcijos, nes taip išplaunama E. coli bakterija, kuri sekso metu galėjo priartėti prie jūsų šlaplės. Su šia daug nepatogumų keliančia infekcija bent kartą gyvenime susiduria kas penkta dailiosios lyties atstovė, o kai kurioms tai tampa nuolat pasikartojančia problema.

Tačiau akušerijos ir ginekologijos specialistas Laurenas Streicheris iš Šiaurės Vakarų universiteto, parašęs knygą „Seksas: hormonai, sveikata ir jūsų geriausias visų laikų seksas“, teigia, kad tai yra mitas.

Pasak jo, joks didelis tyrimas neįrodė šio metodo naudos. Tad jeigu iškart po sueities nenorite šlapintis, į tualetą skubėti neverta. Tiesiog sulaukite, kada iš tikrųjų norėsite šlapintis. O iki tol verčiau likite lovoje ir laikykitės antrojo patarimo.

2. Permąstykite tai, kas ką tik atsitiko, galvoje, o paskui – garsiai

Paspauskite savo pakartojimo mygtuką ir mintyse visus įvykius – nuo pražios iki pat galo – dar kartą „prasukite“. Jeigu tai buvo geras seksas, pagalvokite, kas konkrečiai jį pavertė geru. Tada, kol dar nepamiršote, pasakykite savo partneriui, kurie prisilietimai ir judesiai jums buvo maloniausi.

„Dabar pats geriausias laikas apie tai pakalbėti, nes nei iš šio nei iš to apie tai diskutuoti yra nejauku“, – įsitikinusi psichiatrijos, psichologijos, akušerijos ir ginekologijos specialistė Kristen Carpenter, vadovaujanti Ohajo valstijos Moterų seksualinės sveikatos klinikai.

Jeigu tai nebuvo jūsų ar jūsų partnerio geriausias pasirodymas, vistiek tai yra tinkamiausias metas tam aptarti. Ir dar vienas dalykas, kuris šiuo metu padėtų sustiprinti jūsų santykius (vienas tyrimas nustatė, kad tam pakanka vos 90 dienų) – išlaikyti šiek tiek intymumo iškart po sekso.

Moksliniai tyrimai atskleidė, kad šiltų jausmų demonstravimas iškart po sueities (tai gali būti glamonės ar jaudinantis romantiškas pokalbis) sietinas su labiau tenkinančiais seksualiniais santykiais.

Tyrėjai nustatė, kad taip po sekso besielgusios poros tyrimo eigoje išsiugdė artimesnius santykius ir vos po trijų mėnesių jau džiaugėsi stipresniu lytiniu pasitenkinimu.

3. Atskirkite, kada diskomfortas yra normalus, o kada ne

Kartais sekso metu jaučiame skausmą. Galimos dvi pagrindinės to priežastys. Pirmoji yra sausumas. Stipresnį diskomforto jausmą taip pat gali kelti tokios problemos kaip vidurių užkietėjimas, raumenų spazmai ar partnerio užkliudyta kuri nors kiaušidė (taip gali nutikti ovuliacijos metu, kai laikinai kiaušidės padidėja).

Tačiau jeigu nemalonius pojūčius jaučiate kiekvieną arba beveik kiekvieną kartą, tai nėra normalu. Ypač jeigu tas jausmas išlieka kelias valandas ir visai neprilygsta buvusios lytinės sueities energingumo lygiui.

Jeigu taip būna, pasikalbėkite su savo gydytoju, nes tai gali būti rimtesnių problemų požymius. Pavyzdžiui, kiaušidžių cistų, fibromos, endometriozės ar, retesniais atvejais, onkologinių ligų požymis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)