Seksas tampa rutina

Porose, kurios gana ilgai gyvena kartu, romantiško sekso pojūčiai, kurie buvo iš pradžių, ilgainiui išblėsta. Taip nutinka nebūtinai todėl, kad partneriai vienas kitam atsibosta arba vienas kitu pasisotina, dažniausiai pagrindine atšalimo priežastimi tampa faktas, kad seksas tampa buities dalimi. Vakarienė, dušas, seksas – seksas įtraukiamas į dienotvarkę, o juk turėtų būti jausmingas ir emocionalus.

Seksualinis šantažas

Neretai moterys seksą naudoja merkantiliniais tikslais, taip pat ir kaip šantažą. „Negrįši laiku po vakarėlio / neprikalsi lentynos / nenupirksi naujų aukštakulnių – sekso nebus“, – iš moterų lūpų neretai galima išgirsti tokius argumentus. Bet anksčiau ar vėliau tokie pasisakymai sukelia nepageidaujamas pasekmes ir lova lieka šalta.

Atskyrimas nuo kitų santykio aspektų

Seksas nėra vien fizinis procesas. Jis yra viso santykių spektro – draugystės, meilės, tarpusavio supratimo, domėjimosi ir pan. – dalis. Intymaus artumo su mylimuoju atskyrimas nuo šių santykių –dažnai pasitaikanti moterų klaida.

Kompleksas „Aš baisi“

Be abejo, visi mes netobuli, visi turime išorinių trūkumų. Bet kai besimylėdama nuolat galvojate, kad su jumis kažkas ne taip, negalite atsipalaiduoti ir įsijausti, tad negalite suteikti malonumo partneriui ir pati jį jausti.

Kompleksas „Aš padori“

Intymioji gyvenimo pusė tam ir yra intymi, kad neturi būti aptarinėjama ir vertinama. Tik judu su partneriu būdami vienumoje galite nusistatyti leistinas ribas. Tačiau neretai moterys mano, kad vienokios ar kitokios variacijos lovoje yra iškrypimo požymis ir būdingos tik tam tikros reputacijos moterims. Ir mintis apie tai, kad tai „nėra padoru“ visiškai sugadina seksualinį gyvenimą ir jums, ir jūsų mylimajam.

Partnerio pasiūlymų, norų nepaisymas

Neretai sekso metu vyras užsimena ar atvirai išsako savo norus, bet moteris griežtai juos atmeta. Net jei jums kažkas nepatinka ar nenorite daryti tam tikrų dalykų, pasistenkite parinkti tinkamus žodžius arba pasiūlyti kompromisą. Pavyzdžiui: „Brangusis, aš šito nenoriu daryti, bet mes galime išbandyti va taip.“ Grubūs atsisakymai verčia vyrą nerimauti dėl to, kad jūs nepakankamai jo geidžiate arba kad jis viską daro ne taip. O tokios išvados gali neigiamai paveikti visą jūsų intymų gyvenimą.

Tylėjimas, emocijų išraiškos stoka

Netylėkite! Nebūtina garsiai šūkčioti, kaip filmų suaugusiems žvaigždei. Svarbu, kad vyras girdėtų ir jaustų jūsų būseną, jaustų jūsų emocijas, matytų reakciją į savo judesius ir veiksmus. Taip pat nereikėtų kentėti, jei jums nemalonu, skauda, jaučiate diskomfortą. Juk sekso paskirtis – malonumas!

Apsileidimas

Vargu ar moteris, kuri pamiršo rūpintis savimi, gali pajusti malonumą sekso metu. Juk tam, kad galima būtų mėgautis procesu, būtina mėgautis ir partneriu, ir pačiai savimi. Be to, visada malonu savo adresu girdėti susižavėjimo kupinus komplimentus, tačiau jei pamirštate apie depiliaciją, stilistą, gražų apatinį trikotažą, gražių žodžių kiekis gerokai sumažės.

„Reikia, kaip visos“

Gana dažnai moterys linkusios mylėtis nepaisydamos nei savo norų, nei sveiko proto tik todėl, kad „visos taip daro“. Be abejo, yra statistiniai duomenys ir draugių pasakojimai apie „pasiekimus“, bet tai yra labai apibendrinta arba atvirkščiai, subjektyvu, nes kiekvienas atvejis individualus. Ir gultis į lovą su pirmu pasitaikiusiu tik todėl, kad „visos taip daro“ – labai rimta klaida.

Praeities klaidos

Ne visada seksualinė patirtis būna teigiama. Kai kurios moterys tam tikrų savo biografijos akimirkų nenori net prisiminti – vieni nusivylimai. Tačiau pradedant intymų gyvenimą su nauju partneriu nėra prasmės galvoti apie savo praeities nesėkmes ir skaudulius. Tai, kas įvyko, liko praeity, o dabar atėjo laikas mėgautis naujais, nuostabiais pojūčiais.

Partnerio lyginimas su kitais

„Būdavo ir geriau!“ – tokios mintys aplanko moteris po ne pačių nuostabiausių naktų. Bet lyginti skirtingus vyrus – visiškai beprasmiškas reikalas: vienas geresnis vienoje srityje, kitas kitoje. Temptis į lovą visų savo buvusių santykių neverta, net jei kai kurie jų paliko tik geriausius prisiminimus.

Perdėtas plepumas

Nereikėtų perlenkti lazdos ir kalbant. Taip, išsakyti savo norus ir emocijas reikia ir yra labai svarbu, bet nėra prasmės sekso metu pradėti išsamių dialogų. Vargu ar vyriškis pasirengęs aptarinėti naują suknelę, problemas darbe ir jūsų draugės vyrą, kai yra užsiėmęs visai kitu gyvenimo aspektu. Taip pat nevertėtų pernelyg komentuoti to, kas vyksta arba demonstratyviai „jausti malonumą“, jei realybėje tokių jausmų nejaučiate.

Pasirinkimo klaida

Dauguma moterų, linkusių į stereotipus, yra tikros, kad, pavyzdžiui, jei vyras vyresnis, jis, ko gero, turi daugiau patirties. Arba atvirkščiai, jei jis jaunas, reiškia, bus energingesnis, nei brandesnis vyras. Todėl ir daro klaidas pasirinkdamos partnerį, ir nusivilia: mintyse nusipiešusios idealų paveikslą, susiduria su visiškai kitokia tikrove, kuri, kaip bebūtų apmaudu, visiškai neprimena mūsų fantazijų.

Perlipimas per save

Kad po sekso nejaustumėte gėdos, sąžinės graužaties ar nemalonių pojūčių, nereikėtų visiškai nusileisti savo partneriui, kęsti to, kas jums nemalonu, ko nenorite, nereikia perlipti per save. Būkite ištikima savo norams, principams ir emocijoms, juk ir vyras vargu ar norės daryti kažką, kas jums nesuteikia malonumo.

Per anksti – per vėlai

Statistiškai, lytinį gyvenimą moterys pradeda sulaukusios 17-os metų. Bet būna išimčių, ir kai kurios pradeda santykiauti gerokai anksčiau, o kai kurios – gerokai vėliau. Bet kokiu atveju, tai turi būti abiejų partnerių sprendimas, pagrįstas abipusiu noru.

Tačiau dauguma moterų, kurios jaunystėje stengėsi kuo greičiau atsikratyti nekaltybės, nes „jau laikas“, brandesniame amžiuje kenčia nuo problemos „jau vėlu“, taip atsisakydamos daugelio dalykų. Pavyzdžiui, nusprendžia, kad sulaukus 35-erių visiškai nepriimtina išbandyti kažką naujo, nes „jau per vėlu“.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)