1. „Džiaugiuosi, kad tave vedžiau“

Mums visiems reikia girdėti, kad esame mylimi. Vėl ir vėl. Juk sprendimą būti kartu priimame visam gyvenimui, o gyvenimo eigoje nutinka didelių permainų.

„Kai iš partnerio girdime žodžius, kad jis jaučiasi laimingas būdamas su mumis, tai tarsi priesaikos patvirtinimas dar kartą. Mums tai įrodymas, kad mus myli dar stipriau, nei kelio pradžioje“, – aiškina sociologijos profesorė, seksologė ir daugelio knygų autorė Pepper Schwartz.

2. „Tau padėti?“

Kokie reikalingi žodžiai! Kartokite juos kuo dažniau. Čia slypi vienas niuansas. Tie, kurie kartu nugyveno daugiau kaip pusę amžiaus, kalba, kad reikia vengti pagundos (iš didelės meilės) spręsti visas antrosios pusės problemas už ją. Tai neiššaukia dėkingumo. Kartais jūsų mylimam žmogui reikia, kad jį paprasčiausiai išklausytų ir suteiktų dėmesio.

„Esu čia tam, kad tave palaikyčiau“ – tai geresnė frazė nei „štai ką tau reikia padaryti“, – tikina knygos „30 Lessons for Love: Advice from the Wisest Americans on Love, Relationships, and Marriage“ autorius Karlas Pillemeris.

3. „Noriu tavęs“

Kas gali geriau kurstyti ugnį tarp dviejų žmonių, nei tokie jaudinantys žodžiai iš to meto, kai viskas tik prasidėjo? Net praėjus daugeliui metų jūs esate jo geidžiama. Likti seksualiai patrauklia savo partneriui, nepaisant visų išvaizdos pasikeitimų, moteriai yra kone svarbiausias dalykas.

„Tai verčia jaustis gyva“, – teigia sekso terapeutė ir šeimos santykių konsultantė Celeste Hirschman.

4. „Kaip tu manai?“

Ši paprasta frazė turi didelę galią. Ypač tada, kai jūs aptariate kokius nors svarbius ar skausmingus klausimus. Prisiminkite ją dažniau. Tai tarsi kvietimas ramiam dialogui.

„Pasakyti tai – vadinasi, turėti omenyje štai ką: „Man įdomi tavo nuomonė ir man įdomi tu. Tavo požiūris toks pats svarbus kaip ir manasis“, – kalba šeimos terapeutė Winifred Angela Drake O'Reilly.

5. „Ką gi aš be tavęs daryčiau?“

Kai jums būna liūdna ar galvojate apie kokius nors ne pačius maloniausius įvykius, išgirsti tokius savo partnerio žodžius – viena vertingiausių dovanų, kurias gali duoti bendras gyvenimas. „Tai reiškia, kad jis jums yra ta jėga, kuri padeda išlikti gyvenime laiminga, išlikti savimi“, – įsitikinusi bestselerio „The Secret Life of Wifes“ autorė Iris Krasnow.

6. „Prašau, atleisk man“

Kada jūs paskutinį kartą girdėjote tokius žodžius? O patys ar seniai juos sakėte? „Atleisk“ tapo labai retu žodžiu: mūsų laikais žmonės siekia savirealizacijos ir gauti iš gyvenimo viską. Siekdami tobulybės perfekcionistai labai skausmingai priima pačią mintį, kad jie gali klysti.

„Laiminga sąjunga – tai dviejų netobulų žmonių, žinančių, kad jie yra netobuli, ir pripažįstančių kiekvieno teisę klysti, sąjunga. Mes visi klystame“, – neabejoja su vyrais dirbantis psichoterapeutas Curtas Smithas.

7. „Papasakok man viską detaliau...“

„Jeigu jūsų partneris ką tik grįžo iš jam svarbaus renginio ar kelionės, nepertraukinėkite jo, leiskite jam papasakoti visas smulkmenas. Neužverskite jo iškart einamosiomis problemomis. Parodykite jam nuoširdų susidomėjimą tuo, ką jis ketina papasakoti: apie konferenciją ir pranešėjus, apie žvejybą ir nakvynę palapinėse. Leiskite jam papasakoti visą istoriją. Juk mums visiems patinka, kai mus atidžiai išklauso!“ – sako K. Pillemeris.

8. „Tu tokia graži!“

Girdėti tokius žodžius moterims niekada nepabosta. Net jeigu jie skamba kukliau, pavyzdžiui: „Man patinka, kai tu apsirengi šią suknelę“ arba „Tau tinka ši spalva“.

„Per kartu nugyventus metus mes sužinojome vienas apie kitą praktiškai viską – ir apie tai, kas mums tinka, taip pat. Vis dėlto, tegul ši frazė kiekvieną kartą bus mažas atradimas“, – sako P. Schwartz.

9. „Buvau neteisus, tu teisi“

Tai viena iš geriausių frazių, kuri gali nuskambėti iš vyro lūpų. Ji gali išspręsti praktiškai bet kurį konfliktą. Vis dėlto, išgirsti ją iš moters lūpų tai pat ne mažiau gražu. „Kartoju šiuos žodžius labai dažnai – netgi tada, kai žinau, kad mano vyras buvo neteisus, o aš – teisi!“ – pasakoja A. Krasnow.

10. „Tokia tu man patinki“

Kaip dažnai sutinkame žmones, kurie nori kažką „patobulinti“ tame, kas ir taip gerai. Paversti jus žmogumi, kuriuo jiems norisi jus matyti. Vis dėlto, patys tvirčiausi santykiai statomi ant priėmimo. „Tik kai priimate tą, kuris šalia jūsų, jis jaučia laisvę ir tiesiog pražysta“, – teigia sekso terapeutas Danielis Harelis.

11. „Gerai, pamirškime. Aš seniai tau atleidau“

„Pas mane terapijai ateina poros, kurios prisimena kiekvieną vienas kito žodį, visa tai, ką kiekvienas jų kažkada padarė negerai. Kai jūs cituojate šį nusižengimų sąrašą, tai reiškia, kad už tai dar neatleidote“, – įspėja C. Smithas.

Atleisti – vadinasi, nieko neprisiminti. Tai reiškia, kad nejaučiate poreikio to prisiminti vėl ir vėl. Pabandykite sau atsakyti į klausimą – o kam?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)