Šios kelionės tikslas nėra tik užfiksuoti rekordą. Jaunuoliai teigia, kad pagrindinė idėja — skatinti glaudesnį Baltijos šalių bendradarbiavimą, garsinti Lietuvos vardą pasaulyje, plėsti patriotiškas idėjas tarp jaunimo, pasisemti patirties bei jausmingų prisiminimų iš senesnės kartos atstovų, dalyvavusių Baltijos kelio akcijoje.

DELFI pakalbino šio projekto organizatorius.

Kuo išskirtinė jūsų kelionė?

– Tai yra pirma tokio pobūdžio kelionė Baltijos šalyse. Keliausime senu automobiliu — „Lada 210x“, ant kurio rinksime Lietuvos, Latvijos, Estijos žmonių parašus, taip turėdami simbolį, žymintį tautų vienybę.

Rinkdami parašus bendrausime su vietiniais aktualiomis Baltijos regioniui temomis. Į projektą įtraukiame daug visuomeninių organizacijų visose trijose Baltijos šalyse: Lietuvos skautiją, Latvijos bei Estijos skautų organizacijas, Lietuvos moksleivių sąjungą, įvairias jaunimo politines organizacijas (jaunuosius liberalus) bei Mokomąjį Europos parlamentą (European youth parliament).

Kelionės metu susitikinėsime su įvairiomis politinėmis, visuomeninėmis asmenybėmis bei žmonėmis, dalyvavusiais Baltijos kelyje skirtingose šalyse. Visus šiuos pokalbius bei kelionės eigą filmuosime ir kursime dokumentinį filmą „Misija:Baltijos kelias“.

Taip pat, kaip ir minėta, sieksime pasaulio rekordo „Daugiausiai parašų ant automobilio“.

Taip pat kelionė bus inovatyvi: kelionės metu kasdien filmuosime „Vlogus“, kuriuose bus fiksuojamos visos dienos naujienos, žmonių prisiminimai iš dalyvavimo Baltijos kelyje, pamąstymai apie dabartinę geopoltinę situaciją. Inovatyvu ir tai, jog bus tiesiogiai rodoma didžioji kelionės važiavimo dalis bei parašų rinkimo etapai.

Apie Gineso rekordą: koks tai parašų skaičius?

– Tai pirmas toks pasaulio rekordas. Panašus pavyzdys buvo prieš keletą metų lietuvių pasiektas rekordas „Daugiausiai skirtingų lipdukų ant automobilio“, jų buvo daugiau kaip 14 tūkstančių. Mes planuojame, kad ant mūsų automobilio pasirašys apie 20 tūkstančių žmonių.

Visą žmonių pasirašymo procesą filmuosime 360 laipsnių kamera, tada tiksliai suskaičiuosime pasirašiusiųjų skaičių, o vėliau surinktą vaizdinę medžiagą siųsime patikrinti į Gineso rekordų biurą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)