Nors Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat primena keliaujantiems apie draudimą vežti mėsos, pieno, ar kitus gyvūninės kilmės produktus, vis dar pasitaiko bandymų juos įvežti per sieną.
Kreiptasi ir į kitas atsakingas institucijas – Muitinės departamentą prie Finansų ministerijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybą prie Vidaus reikalų ministerijos dėl pasienio kontrolės sustiprinimo.

Iš trečiųjų valstybių į Europos Sąjungą, tuo pačiu ir į Lietuvą, draudžiama įvežti mėsos ar pieno produktus ir gaminius, kitus gyvūninės kilmės produktus. Šių priemonių imtasi įvertinus tai, kad laukinėje faunoje, ir toliau plinta afrikinis kiaulių maras. O gyvūninių produktų įvežimas (ypač iš Baltarusijos ir Rusijos Federacijos) laikomas vienu iš galimų kelių šios ligos užkratui plisti.

„Nors Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat primena keliaujantiems apie draudimą vežti mėsos, pieno, ar kitus gyvūninės kilmės produktus, vis dar pasitaiko bandymų juos įvežti per sieną. Vien šiais metais Vilniaus oro uoste konfiskuota daugiau nei 0,5 t gyvūninių produktų, vežtų asmeniniame bagaže. Visuose Lietuvos pasienio veterinarijos postuose šiemet konfiskuota ir sunaikinta per 1,5 tonos tokių produktų“, – komentavo valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Pasienio maisto ir veterinarinės kontrolės skyriaus vedėjas Egidijus Pumputis.

Daugiau informacijos apie keliavimo taisykles galite rasti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tinklapyje: http://vmvt.lt/lt/as/keliautojas/ .