Austrija, Alpių kelias Grossglockner

Tai pritrenkiančio grožio kelias, vingiuojantis netoli nuo Zalcburgo. 48 km atkarpoje yra trisdešimt šeši 180 laipsnių posūkiai. Kirsite nacionalinį parką Hohe Tauern, nuvyksite iki Grossglockner kalno (3700 m) ir pasigrožėsite Pazerce ledynu.

Portugalija, Tavira Sao Vicente

Visiems vėjams atviras kelias vingiuoja Algarvės krantu. 200 km maršrutu pravažiuosite vaizdingus miestelius, tokius kaip Portimao, Lagos, Luz ir Sagres. Keliaujant vis toliau kraštovaizdis darysis vis rūstesnis, kol galiausiai privažiuosite švyturį, už kurio – tik vandenynas.

Prancūzija, Vyno kelias

Kas galėtų abejoti tuo, kad Vyno kelias driekiasi pro geriausius Burgundijos vynuogynus. Pakeliui galite aplankyti kelias dešimtis kaimelių, kurių įdomiausias Morey-Saint-Denis. Čia yra senoviškas muziejus su įvairiaspalviu stogu ir vynų aukciono namai Hospices de Beaugne.

Kroatija, Adrijos kelias (E65)

Penkių šimtų kilometrų kelias atkartoja visus krištolo žydrumo Adrijos jūros linkius. Iš Rijekos šiaurėje jis veda iki Dubrovniko pietuose, per daugybę miškingų salų, miestų raudonuojančiais čerpių stogais ir viduramžiškų kaimelių. Viena geriausių vietų – ten, kur kelias eina palei Velebit kalną.

Prancūzija, Col du Turini (D70, D2556)

Šis kelias, einantis netoli Monako ir Nicos, ne tiems, kurie bijo aukščio. Kelias iš Sospel į La Bolenne trunka tris su puse valandos, kelyje apstu 180 laipsnių posūkių. Kai kur pasitaiko mažų snūduriuojančių kaimelių.

Vokietija, Schwarzwald kelias (Route 500)

Kelias palei Juodąjį mišką tiesiasi palei Reiną, slidinėjimo trasas, įspūdingą kalnų ežerą Mummelsee, Hornisgrinde kalnus ir Freudenstadt miestelį.

Šiaurės Airija, iš Larne į Portrush (А2)

80 kilometrų kelias tiesiasi uolų viršuje palei krantą. Apačioje atsiveria pritrenkiantys jūros vaizdai.

Italija, Riva del Garda-Cortina d‘Ampezzo (SS 45bis, SP 235)

Trijų valandų kelionė prasideda didžiausio Italijos ežero Garda šiaurinėje dalyje. Per Dolomitus kelias veda į populiarų kalnų slidinėjimo kurortą, kažkada tapusį filmo apie Džeimsą Bondą, vaidinamą Rogerio Moore‘o, dekoracija.

Šveicarija, Innertkirchen-Wassen (Route 11)

50 kilometrų kalnų kelias, iš kurio atsiveria Šveicarijos Alpių vaizdai, lyg pasiskolinti iš šokoladinių saldainių dėžutės viršelio. Ypač įspūdingas Stein ledynas.

Škotija, iš Inverness į Fort William (А82)

Šis 100 kilometrų kelias vingiuoja iš Loch Neso ežero vakarinės dalies. Ir nors vietinės pabaisos galite ir nepamatyti, tačiau aplinkos žali vaizdai ir snieguotos kalnų viršūnės neleis jums nuobodžiauti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)