Šventės pradžia – šeštadienį 10 val. modernioje Lankytojų centro ekspozicijoje (Vilniaus g. 3, Dūkštos). Vėliau svečiai persikels į baltažiedžių plukių kilimu nuklotą Dūkštų ąžuolyną. Ten - Giedriaus Arbačiausko atliekamos dainos bei Dalios Teišerskytės skaitoma poezija.

Šiemet šventės dalyviai bus paraginti ne tik pasidžiaugti bundančia pavasarine gamta, bet ir aktyviai pakeliauti. Vidurdienį gidas visus pakvies į 4 km pėsčiųjų žygį po Dūkštos slėnyje esančius, vos prieš pusmetį sutvarkytus Bradeliškių ir Buivydų piliakalnius. Keliaujančių pėsčiomis taip pat lauks ekstremali atrakcija – bridimas per pavasarinę Dūkštą!

Aktyviausieji šventės dalyviai 13 val. iš Bražuolės stovyklavietės pradės dviračių žygį kairiojo Neries kranto turizmo trasa, kurioje jų lauks įspūdingi upės slėnio peizažai. Įveikę 23 km ar 8 km trasą, stovyklavietėje išalkusieji galės paskanauti karštais kibinais ir atsigaivinti šalta gira. Šventę vainikuos dovanėlės kiekvienam žygio dalyviui bei gardi kareiviška košė su arbata.

Bražuolės stovyklavietėje veiksiančiame dviračių nuomos punkte dalyviai galės išsinuomoti dviratį, o savą dviratę transporto priemonę iš Vilniaus ar Kauno traukinu atsivežantiems jo gabenimas kainuos tik 1 litą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)