Į vieną didžiausių tokių parkų Europoje „Skypark“, įsikursiantį Vilniuje esančiame „Ogmios mieste“, investuota 1,5 mln. Lt. 1600 kv. m. ploto batutų pramogų parkas, duris atversiantis jau šį savaitgalį, žada sportiškų pramogų ir naujų potyrių tiek vaikams, pamėgusiems batutus, tiek visiems ekstremalių pojūčių mėgėjams.

Išpopuliarėjo Amerikoje, bet ir europiečiai jau eina iš proto

Pirmieji batutų pramogų parkai lankytojus pakvietė Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur per kelis metus išpopuliarėjo ir išplito iki daugiau nei 200 parkų visame žemyne. Nors šių parkų kilmės šalis – JAV, šiuo metu tai vienas labiausiai populiarėjančių pramogų parko tipų ir Europoje. Tarp kitų valstybių, aktyviai besiruošiančių tokių parkų atsidarymui yra Airija, šiuo metu statanti du pramogų parkus, ir Jungtinė Karalystė, vis dar ruošianti šio parko projektą. Lietuvoje šis parkas – visiška naujovė.

„Kai pamatėme ir išbandėme šį naujovišką parką patys, pamanėme, kad ir Lietuvoje, Vilniuje to tikrai reikia. Šis parkas – tai puikus naujas būdas ne tik užimti vaikus, bet ir paskatinti juos sportuoti“, - apie „Skypark“ atidarymą pasakoja jo vadovas Lietuvoje Vahur Verrev.

Vilniuje duris atversiantis batutų pramogų parkas, į kurio atidarymą investuota apie 1,5 mln. Lt, įsikurs 1600 kv. m. plote, kuriame bus apie 600 kv. m. batutų. Parke vienu metu galės pramogauti apie 300 žmonių.

„Atidarę pirmąjį batutų pramogų parką Vilniuje, ateityje ketiname pasiūlyti šią pramogą ir kitų Lietuvos miestų gyventojams. Be to, ketiname atidaryti „Skypark“ Latvijoje, Rygoje“, - pasakoja V. Verrev.

Alternatyva sportui

Pagrindinė atrakcija batutų pramogų parke yra milžiniška batutų arena su daug skirtingų pramogų bei užsiėmimų. Batutų arena suskirstyta į skirtingas zonas, kuriose galima rasti batutų sienas, bokštelius, nuo kurių galima šokinėti iš įvairaus aukščio, kempinių baseinus, į kuriuos galima šokti atlikinėjant triukus.

„Man dar neteko matyti vaiko, kuriam nepatiktų batutai. Be to, jau įrodyta moksliškai, kad batutai ir šokinėjimas yra sveikas užsiėmimas: tai pagerina kraujotaką, užtikrina sklandų širdies darbą, padeda visai kraujo sistemai ir galiausiai – tikrai nėra smagesnio būdo palaikyti savo vaikų fizinę formą. Žinau iš savo patirties: turiu du vaikus ir jie tokiuose parkuose gali praleisti po 10 valandų be pertraukų. Kartą čia buvau juos palikęs nuo ryto iki vakaro, o kai atėjau pasiimti, jie dar nenorėjo namo“, - pasakoja V. Verrev.

Batutų pramogų parkai išsiskiria ir savo universalumu: nors pagrindinė auditorija, į kurią orientuojamasi, yra jaunimas nuo visai jauno amžiaus iki 20-25 metų, parke veiklos bei pramogų sau suranda visi.

Užtikrins saugumą

Pasak V. Verrev, visi, norintys išmokti naujų triukų ar tiesiog pasimokyti, kaip pramogauti batutų parke, galės pasinaudoti trenerių paslaugomis.

„Mes, kaip ir kiti parkai JAV bei Europoje, tikimės, kad lankytojai parke smagiai leis laiką ir bus saugūs. Saugumas – mūsų prioritetas. Be to, šėlti šiame parke yra kur kas smagiau nei važinėtis dviračiu ar bėgioti, nes tuo pat metu galima ir pasportuoti, ir patirti smagių emocijų. Galima netgi sakyti, kad tai – aktyvus sportas ar mankšta, tik su daug teigiamų emocijų bei linksmybių“, - pasakoja V. Verrev.

Batutų parko teritorijoje taip pat įsikurs daugybė papildomų užsiėmimų įvairioms amžiaus grupėms: žaidimų automatai, dviračiai, triračiai, pačių mažiausiųjų žaidimų aikštelės, gimtadienio kambariai bei kokybiškų, sveikų picų restoranas, žaliavalgių užkandžių bei kokteilių kavinė „Raw Inn“.

Kainos nesikandžios

Bilietas į „Skypark“, priklausomai nuo paros laiko, kainuos nuo 25 iki 35 Lt. Be to, atvykstantiems kartu su šeima, klase ar tiesiog didele grupe žmonių, bus taikomos nuolaidos.

„Nuolaidos bus taikomos didelėms šeimoms, vienišoms mamoms, didelėms grupėms, mokykloms ir t.t. Patogu tai, kad nusipirkus dienos bilietą, pačiame parke bus galima naudotis visomis siūlomomis pramogomis be jokių papildomų mokesčių“, - sako V. Verrev.

Batutų parkas veiks visomis savaitės dienomis nuo 12 iki 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)