Šešis tūkstančius kilometrų motociklais iš Vilniaus į Vorkutą ir atgal pasiryžusių įveikti klubo „Vėjo nublokšti” narių ekstremali kelionė truks apie tris savaites. Dar niekam nėra pavykę pervažiuoti Sibiro taigos motociklais vasaros metu – ten tiesiog nėra kelių.

Remiantis paieškomis internete, prieš tai buvę motomėgėjų iš įvairių Pasaulio šalių bandymai, deja, baigdavosi nesėkmingai. Susisiekimas nuo paskutinio miesto, kur yra keliai (Uchta), iki Vorkutos, įmanomas oro transportu arba traukiniu. Taigi apie 450 kilometrų lietuviai turės įveikti pelkėtos taigos, kur karaliauja laukinė gamta.

Klubo nariai keliaus specialiai bekelei pritaikytais motociklais. Su savimi gabensis netgi surenkamą plaustą bei specialią įrangą persikelti per sraunias Sibiro upes ir pelkes.

„Tai - daugelio iš mūsų gyvenimo iššūkis. Ne kiekvienas ryžtasi palikti komfortišką namų aplinką ir leistis į beprotišką kelionę, bet tik tokiose kelionėse galima pajusti tikrą gyvenimo sodrumą, praplėsti pasaulio ir žmogaus suvokimo ribas. Džiaugiuosi, kad galiu keliauti su patikimais bičiuliais. Mūsų kelionės dienoraštį galėsite sekti DELFI portale,“ - mintimis dalinosi klubo „Vėjo nublokšti” vienas iš įkūrėjų Arūnas Dambrauskas.

Enduro keliautojų motociklais klubas įsikūrė 2013 metais, jo nariai nuolat keliauja po Lietuvą bei užsienio šalis.

Kelionės į Vorkutą metu tikimasi aplankyti lietuvių tremties vietas, pabendrauti su ten likusiais žemiečiais. Net trijų keliautojų giminaičiai pokariu buvo ištremti į Vorkutos regioną. Kelionės metu bus filmuojamas dokumentinis filmas, kurį žiūrovai galės išvysti metų pabaigoje.

Daugiau informacijos:

https://www.facebook.com/vejonubloksti1?fref=nf
https://www.facebook.com/motociklaisivorkuta

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)