Belgijos ir visos Europos sostinės, Briuselio, centras jau penktadienį prisipildė įvairiausių maisto kvapų – vos keli žingsniai nuo didžiosios miesto aikštės, daugiau nei trijų kilometrų zonoje, išsirikiavo daugiau nei 130 restoranų ant ratų iš visos Europos ir įvairių pasaulio šalių.

Čia jau trečius metus iš eilės vyksta didžioji tarptautinė maisto šventė, kurią organizatoriai įvardija kaip didžiausią ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Festivalyje galima prisiragauti įvairių – ir pamėgtų, ir dar neskanautų – gatvės maisto patiekalų. Renginio organizatoriai mini, kad per tris dienas festivalį aplankė šimtas tūkstančių žmonių.

Šiame renginyje dalyvavo tik kruopščiai atrinkti maisto gamintojai – būtent dėl itin aukštos maisto kokybės ir šviežumo šį festivalį per trejus metus spėjo pamėgti ne tik belgai, bet ir svečiai iš kitų šalių.

Festivalyje, kuris tęsėsi iki sekmadienio vakaro, pirmą kartą gamino ir lietuviai. Čia dalyvavo Vilniaus picerijos „Pizzaland“ komanda. Lietuviai picas išalkusiems smalsuoliams kepa didžiausioje Baltijos šalyse, 7,5 tonos sveriančioje picerijoje ant ratų, rašoma pranešime spaudai.

„Ne pirmus metus važinėjame po užsienį ar maitiname muzikos festivalių lankytojus. Tačiau tokio masto renginyje dalyvaujame pirmą kartą. Ar suspėsime visus norinčius pamaitinti? Taip. Mūsų picerija ant ratų – pajėgi. Joje turime keturis pečius, kuriuose vienu metu gali kepti 16 picų. Per dvylika valandų mes galime iškepti 1000 picų“, – pasakojo picerijos savininkas Gediminas Petrikas.

Gediminas Petrikas tikino, kad lankytojai noriai perka jų picas, kaip ir kitų siūlomus greitojo maisto variantus. „Čia visi susirenka valgyti paprasto gatvės maisto. Dominuoja burgeriai, picos, belgų itin mėgstamos keptos bulvytės, blyneliai.

Nors patiekalų specifika – gatvės maistas, galima rasti originalių variantų. Valgėme burgerius su jūros gėrybėmis, o vienas įsimintiniausių skonių – burgerio su omaru. Taip pat matėme austrių. O šalia mūsų įsitaisė vokietis, pardavinėjantis labai skanų gėrimą – jis su specialiu aparatu spaudžia sultis tiesiai iš cukranendrių“, – pasakojo G. Petrikas.

Festivalio metu specialiai sudaryta maisto ekspertų ir žurnalistų komisija rinko ir geriausius restoranus ant ratų. Nugalėtojai renkami pagal šešiolika nominacijų: egzotiškiausias, labiausiai gurmaniškas, kokybiškiausias ir kt. Tarp geriausiųjų ir lietuviai „Pizzaland“.

Pasak G. Petriko, toks festivalis – ne tik puiki proga praplėsti akiratį, bet ir pasisemti naujų idėjų, kurias vėliau galima įgyvendinti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)