Miesto transportas

Išsistudijuokite metro schemas ir transporto linijas, pažiūrėkite žemėlapyje, kokios stotelės yra šalia jūsų laikinos gyvenamosios vietos ir tų vietų, kurias norite aplankyti.

Išsistudijuokite viską apie bilietus: vienur ribojamas kelionių skaičius, kitur - laiko intervalas, dar kitur miestas padalintas į zonas, ir nuo pravažiuotų zonų skaičiaus priklauso bilieto kaina. Paprastai pigiau kainuoja bilietas kelioms kelionėms arba nuolatinis bilietas visoms transporto priemonėms. Ir žinoma, neatsisakykite malonumo keliauti pėsčiomis.

Tarpmiestiniai maršrutai

Jei planuojate apsilankyti keliuose miestuose, iš anksto sužinokite, kaip geriau keliauti tarp jų. Paprastai tai reisiniai autobusai, traukiniai arba lėktuvai. Paprasčiau ir pigiau bilietus nusipirkti stotyje.

Kodėl visa tai reikia išsiaiškinti iš anksto? Kiekvienoje šalyje - savo ypatumai: nuolaidos studentams, specialūs pasiūlymai. 

Pavyzdžiui, Vokietijoje tiesioginis traukinys iš taško A į tašką B be sustojimų kainuoja mažiausiai šešiasdešimt eurų. Užtat maršrutas su persėdimais kainuos jums triskart pigiau. Jums bus papasakota, kaip ir kur persėsti, taigi nesuklysite, o pati kelionė taps linksma ir įsimenanti.

Nepriklausomybė nuo tvarkaraščio

Visišką judėjimo laisvę jums suteiks išsinuomotas automobilis. Geriausia užsisakyti jį iš anksto. Susipažinti su kainomis ir automobilių tipais padės automobilių nuomos puslapiai, o išdavimo punktai yra oro uostuose arba stotyse. Geriau imti pilną automobilio draudimą, o jei turite dar atliekamą šimtą eurų - išsinuomokite ir navigacinę sistemą. Taip ir nepasiklysite, ir surasite degalinę, kai baigsis benzinas.

Galima išsinuomoti ir motorolerį ar mopedą - toks kelionės būdas populiarus Azijos šalyse, pavyzdžiui, Tailande ar Kambodžoje. Rezervuoti iš anksto nereikia, galima išsinuomoti bet kuriame mieste, kelioms valandoms, parai ar savaitei. Teisių nereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją