Tačiau ar tokiais atvejais susimąstome, kokią žalą šaltis daro mūsų mobiliesiems įrenginiams? Kaip juos apsaugoti ir kaip jais naudotis žiemą komentavo „Samsung Electronics Baltics“ produktų žinovas Audrius Granickas, rašoma pranešime spaudai.

Telefoną laikykite prie savęs

Tie, kas turi išmanųjį telefoną su liečiamu LCD ekranu, galėjo pastebėti, kad šaltyje šis kartais neveikia taip, kaip įprasta. Kristalai, esantys LCD ekrane, gali užšalti – vaizdas ir raidės ekrane išsilieti, o ekrano reakcija sulėtėti.

„Norint, jog telefonas veiktų sklandžiai, geriausia jį laikyti šiltai – įdėkite jį į specialų dėklą bei laikykite prie savęs kišenėje. Ilgam laikui nepalikite mobiliųjų įrenginių automobiliuose, stenkitės jų nelaikyti rankinėse bei kuprinėse“, – išeitis, kaip telefoną apsaugoti vardijo A. Granickas.

Eksperto teigimu, užšalusio ekrano problema nebaisi telefonų su AMOLED ekranais savininkams. „Šiuo klausimu tokie ekranai kur kas pranašesni – jie tiesiog neužšąla“, – teigė pašnekovas.

Tausokite bateriją

„Baterijos geriausiai veikia kai temperatūra yra tarp 0 ir 30 laipsnių. Minusinė temperatūra, taip pat kaip ir itin aukšta, sekina bateriją greičiau. Todėl norint, jog telefono baterija jums tarnautų ilgiau, per šalčius mobilųjį prietaisą patartina naudoti tik tada, kai būtina“, – sakė A. Granickas.

Anot specialisto, toks elgesys prailgins baterijos gyvavimo laiką kone dvigubai.

Esant lauke ilgesnį laiką, rekomenduojama išjungti programėles, GPS, Bluetooth jungtį, bevielį internetą. Taip pat pravartu sumažinti ekrano apšvietimą. Visa tai leis pataupyti bateriją telefono neišjungiant.

Nenusiimkite pirštinių

Naudojantis telefonu per šalčius, tausoti, be abejo, reikia ne vien telefoną, bet ir savo rankas. „Šiandien žmonės įsigyja pirštines, su kuriomis galima naudotis išmaniaisiais įrenginiais. Taip pat daugėja mobiliųjų prietaisų, galinčių reaguoti į paprastas pirštines. Dar viena išeitis – tai laisvų rankų įranga“, – teigė A. Granickas.

Beje, tokiose situacijos telefoną gali „pavaduoti“ ir išmanusis laikrodis. „Naujausiuose išmaniuosiuose laikrodžiuose, galima matyti visą į telefoną ateinančią informaciją, netgi atrašyti į trumpąsias žinutes. Dėl šios priežasties kai kuriais atvejais galima netraukti telefono iš kišenės, rizikuojant sušalti ar jį išmesti“, – kalbėjo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją