Tačiau 1974 metais Turkijos pajėgos įsiveržė į Kiprą ir padalijo salą. Varošos gyventojai pabėgo, puoselėdami viltį, kad netrukus galės sugrįžti namo, tačiau Turkijos kariuomenė apjuosė kurortą spygliuota viela ir iki šiol visiškai jį kontroliuoja. Iki šiol čia niekam neleidžiama įžengti, išskyrus Jungtinių Tautų darbuotojus, tad pastatai po truputį griūna.

Visgi yra ir teigiama pusė: apleistuose paplūdimiuose pradėjo daugintis reti jūrų vėžliai.

Pagal vadinamą Annano planą Varošą buvo numatyta grąžinti graikiškajai Kipro daliai, bet jos rinkėjai atmetė šį pasiūlymą ir planas perduoti kurortą vaiduoklį graikams nebuvo įgyvendintas. Tačiau tuo istorija nesibaigia: abiejų šalių vyriausybės rengia planą, kaip atgaivinti Varošą ir grąžinti jai buvusį grožį. „Laxia Inc.“ jau suprojektavo tris koncepcinius viešbučių kompleksus ir netrukus Šiaurės Kipro turkų respublika ketina atverti Varošą turistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)