„Ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje praėjusi vasara nebuvo labai palanki ilsėtis, tad žmonės keliavo į įvairius kurortus. Netgi dabar, rugsėjo mėnesį, nėra laisvų vietų lėktuvuose, skrendančiuose į šiltuosius kraštus. Pats planuoju kelionę į Egiptą lapkritį, kad pamirščiau apie darganotus orus, kurie netrukus atklys į Lietuvą“, – kalbėjo R. Širvinskas.

Rimvydas ragina visus Lietuvos keliautojus neužmigti, stebėti kelionių pasiūlymus. Jo teigimu, net spalį galima vykti į tokius kraštus kaip Maljorka, Malta, Kipras, Ispanijoje esančius Kosta Bravos ar Kosta Dorados kurortus, kur temperatūra ir rudenį siekia 23–25 laipsnius, o viešbučių kainos nėra didelės, nes juose vietų nebeužsakinėja įvairių šalių kelionių organizatoriai.

„Na, o pasibaigus spaliui šilumos mėgėjams telieka apsilankyti Egipte ar Kanarų salose. Geriausia – pasinaudojus paskutinės minutės kelionės pasiūlymu. Kanarų salas rekomenduoju aplankyti savarankiškai. Tai keturios salos: Fuerteventūra, Lansarotė, Gran Kanarija ir Tenerifė. Gran Kanarija vadinama amžinojo pavasario sala, ir ten tikrai galima susiplanuoti puikias atostogas. Pats į Gran Kanariją vykau dvejus metus iš eilės, nes lietuvišką žiemą yra be galo šaunu pakeisti į šiltą pavasarį, kai niekada nebūna nei per karšta, nei per šalta. Be to, tai pats tolimiausias Europos taškas, todėl skrydis iki šios salos trunka šešias su puse valandos“, – pasakojo kelionių ekspertas.

Vaikiną ruduo sušildo tik tuo, kad spalio–lapkričio mėnesiais daugelis draugų ir jis pats švenčia savo gimtadienius. „Kaip tik su draugais kalbėjome, kad atėjo ruduo, darosi liūdna ir vienintelis džiuginantis dalykas – artėjantis gimtadienių maratonas. Spalį ir lapkritį orai visiškai nelepins, be to, man nepatinka ruduo, niūrus oras, tad stengiuosi kur nors ištrūkti bent kartą per mėnesį rudens ir žiemos metu, kad praskaidrinčiau sau nuotaiką, juo labiau kad pakilus lėktuvui į vienuolikos kilometrų aukštį visada šviečia saulė“, – sakė Rimvydas.

R. Širvinskas įsitikinęs, kad kelionės ir jų laukimas – puiki priemonė nuvyti rudeninę depresiją, nes kai žinai, kad tavęs laukia kelionė į šiltuosius kraštus, ruduo tampa mielesnis ir žiemos laukti būna visai smagu.

Ruduo – puikus metas vestuvėms

Aktorei Aušrai Štukytei ruduo anaiptol nėra tamsus metų laikas, ir rudeninė depresija jos tikrai nevargina. Pasak Aušros, ruduo – labai gražus metų laikas vestuvėms, tačiau dėl dalyvavimo šokių projekte jas aktorei teko atidėti.

„Ruduo ne tik man, bet ir daugeliui menininkų asocijuojasi su naujomis idėjomis, ir nė vienas iš mūsų depresija atvėsus orams nesusergame. Žinoma, truputį liūdesio ruduo suteikia, tačiau ne tiek, kad verktume ar visiškai nekeltume kojos iš namų. Savo pačios vestuves norėčiau iškelti ankstyvą rudenį arba vasarą. Man tai – labai gražūs metų laikai“, – kalbėjo A. Štukytė.

Visgi Aušra pripažįsta, kad atvėsus orams nosį į lauką iškiša rečiau nei šiltuoju metų laiku, bet tai nėra blogai. „Nė vienas mano draugas, pažįstamas ar kolega nėra pasakęs, kad nekenčia rudens. Kur kas labiau mums visiems nepatinka žvarbi žiema, o ruduo – svajonių, ilgesio, naujų idėjų metas. Kad atėjo ruduo, pastebėjau ne tik dėl krintančių medžių lapų, sužvarbėjusio oro. Pastebėjau daugiau žvaigždžių danguje ir besibūriuojančius gandrus“, – sakė aktorė.

Per balas – su botais ir ryškiaspalviais drabužiais

Dizaineris Seržas Gandžumianas siūlo rudenį nebijoti vilkėti spalvingų drabužių, nes būtent spalvos sušildo rudenišką aplinką ir suteikia jai žaismingumo, kaip ir krintantys medžių lapai.

„Manau, kad ryškiaspalviai drabužiai tikrai turėtų pakelti nuotaiką ne tik juos dėvinčiam asmeniui, bet ir aplinkiniams. Tad šį rudenį siūlau rinktis ryškias spalvas: raudoną, oranžinę, mėlyną, žalią. Moterims patariu vilkėti neilgas sukneles, paltus, megztinius. Visa tai galima susijuosti diržu, taip pabrėžiant liemenį. Taip pat raginu rinktis spalvotas kelnes. Dar vienas labai svarbus rudens akcentas – pusilgiai botai. Jie ne tik apsaugo kojas nuo lietaus, bet ir atrodo itin stilingai. Vyrai nuo moterų taip pat neturėtų atsilikti spalvų gausa, o audinius rinktis languotus, raštuotus ar kitaip margintus“, – dėstė S. Gandžumianas.

Dizaineris įsitikinęs, jog visi, kurie bus apsirengę spalvotai ir įdomiai, kurių veiduose švytės šypsena, neliūdės ir nesirgs rudenine depresija. „Manau, kad tarp tokių žmonių būsiu ir aš“, – sakė Seržas.