1. Radio Rooftop Baras

Radio Rooftop baras, įsikūręs ME London viešbučio aukštutiniame aukšte, garsėja ne tik savo išskirtiniu kokteilių meniu, kuris nustebintų net ir visko mačiusį gurmaną, bet ir tuo, kad dirba ne tik saulėtomis vasaromis dienomis, bet ištisus metus. Specialiai tam įrengti krėslai, pledai ir šildytuvai neleis sušalti nei vienam lankytojui ir miesto svečiui. Londoniečių numylėtas Radio Rooftop baras – jauki, smagi ir įsimintina vieta praleisti savaitgalio vakarus. Čia atsiveria visas didingas Londono grožis, o Pietų Bankas tarytum ant jūsų delno.

Kur: Radio Rooftop Bar, ME London, 336–337 Strand, WC2

2. Boundary

Boundary baras – vienas iš karštųjų rytų Londono taškų, kurio pavadinimą žino beveik kiekvienas Shoreditch rajono gyventojas. Siekiant užtikrinti pakankamą lankytinų vietų rytų Londone skaičių, 2013 m. baras buvo atnaujintas ir prikeltas antram gyvenimui. Šiuo metu jis yra laikomas populiariausia rytinio Londono vieta. Sodo stiliumi įrengtas baras padekoruotas vynmedžių, sodo įrankių bei įvairios augmenijos detalėmis, todėl čia mėgsta atsipūsti tikri gamtos, romantikos ir ramybės mėgėjai.

Kur: Boundary, 2–4 Boundary Street, Shoreditch, E2

3. Sky Garden

Norite atsipūsti nuo miesto ritmo ir praleisti daugiau laiko gamtoje, tačiau jaudinatės dėl nuolatos netikėtai užklumpančio lietaus? Nerizikuokite, o keliaukite tiesiai į tropikų oazę, įsikūrusią 35-37 aukštuose. Visiems puikiai žinomas Sky Garden yra unikalus tropinės floros ir faunos kompleksas, kuris leidžia mėgautis gamta ir unikalia sostinės panorama, be tikimybės sušlapti lietuje. Šis baras taip pat siūlo tris, kiekvieno žmogaus poreikiams tinkančius laisvalaikio praleidimo būdus – nuo įprasto restorano Sky Pod iki 12 val. vakarienės Darwin Brassarie ir net prabangių pietų Fenchurch Bar and Grill.

Kur: Sky Garden, 20 Fenchurch Street, EC3

4. Soho Sky Terrace

Viena geriausiai saugomų Londono paslapčių – Soho Sky Terasa, apie kurią žino tik išrinktieji. Užsukę į Courthouse viešbutyje įsikūrusį barą, čia tikrai nesurasite kvailai varlinėjančių turistų ar didžiulės minios žmonių. Įprastai šioje terasoje vyksta privatūs vakarėliai, tačiau dienomis, kai nėra užsakymų, čia maloniai priimami ir kiti lankytojai, norintys romantiškai praleisti laiką ir pasigrožėti į Londono Regent Street ir Carnaby Street gatves atsiveriančių vaizdų. Vos 60 žmonių talpinančioje terasoje įrengti šildytuvai, o kiekvienam lankytojui siūloma po jaukų pledą. Vėsesniais pavasario vakarais, londoniečiai čia buriasi išgerti karšto šokolado.

Kur: Soho Sky Terrace, The Courthouse Hotel, 19-21 Great Marlborough Street, W1F 7LH

5. SushiSamba

Nuo tos dienos, kai Londono centre buvo atidarytas SushiSamba restoranas, jis yra laikomas vienu iš madingiausių ir populiariausių dangoraižiuose įsikūrusių restoranų. Restorano centre – garsusis sidabrinis medis, aplink kurį sukasi visas SushiSamba gyvenimas. Restoranas susideda iš dviejų dalių: pirmoji yra uždaroji valgomoji zona, o antroji – lauko terasa, kurioje londoniečiai ir miesto svečiai renkasi ne tik išgerti gardžių ir išskirtinių kokteilių, bet ir pasigrožėti viena įspūdingiausių Londono panoramų. Šalia restorano esantis dangoraižis, pravarde „Kiaušinis“, atrodo lyg ranka pasiekiamas, o architektūriniai miesto stebuklai aprėpiami nuo Gherkin iki pat Temzės.

Kur: Sushisamba, Heron Tower, 110 Bishopsgate, EC2

6. Sky Lounge

Jei šiemet Hamptons paplūdimio naktinis klubas jums nepasiekiamas, nenusiminkite, jau gegužę Londone atsirado tikrai siautulingas baras-naktinis klubas Sky Lounge. Vakarėlių liūtų mėgiamas baras siūlo ne tik nepakartojamus kokteilius, bet ir gerą šokių muziką. Jaunimo pamėgta vieta kiekvieną savaitgalį susilaukia bent kelių šimtų svečių, kas gi nenorėtų pašėlti ant Londono stogo įrengtame naktiniame klube! Šis baras – ne tik unikalių kokteilių, bet ir nepakartojamos virtuvės sostinė. Anksčiau pašėlti atvykę svečiai čia gali pasimėgauti tikrai išpuoselėta rytų pakrantės virtuve ir paragauti firminių moliuskų bei vėžių uodegėlių suktinukų. Populiariausias kokteilis: ramunėlių skonio degtinės sniegas, užlietas šampanu. Įspūdinga, tiesa?

Kur: Skylounge, DoubleTree Hilton, 7 Pepys Street, EC3

7. Queen of Hoxton

Išskirtinio skonio ir pojūčių mėgėjus kviečiu persikelti į 1950-ųjų Kubą ir apsilankyti Queen of Hoxton’s Smokin’ Graciela’s restorane. Čia renkasi tikrų Havanos kokteilių mėgėjai bei Kubos įkvėptų patiekalų gurmanai. Šaldytas Daiquiris ir tikras Havanietiškas Caipirissimas, Kubietiškuose prieskoniuose kepta kiauliena ir skrudintas viščiukas – populiariausi Queen of Hoxton atributai.

Kur: Queen of Hoxton, 1–5 Curtain Road, EC2

8. Frank’s Café

Viena prasčiausiai saugomų Londono paslapčių, tai jaunuolių labai mėgiama, studentiško tipo lauko kavinė-diskoteka Frank‘s Café, kuri atsidaro kiekvieną vasaros sezoną. Viena iš Peckham rajone ant stogo esančių automobilių stovėjimo aikštelių kasmet paverčiama į jaunuolių uoliai lankomą šokių ir linksmybių aikštelę. Iš pradžių tai buvo pelno nesiekiantis projektas, kuriuo ketinta užimti jaunimą, tačiau dabar ši iniciatyva taip išpopuliarėjo, jog tapo populiaria, vidurio savaitės vakarėlių vieta. Tiesa, brandesni ir daugiau ramybės norintys asmenys čia lankosi rečiau.

Kur: Frank’s Café, 95a Rye Lane, SE15

Šaltinis
Temos
Info Ekspresas