Naujausio mokslinio tyrimo duomenimis, atnaujindamos savo „Facebook“ moterys renkasi šiltesnius ir švelnesnius žodžius, o štai stipriosios lyties atstovai yra labiau linkę keiktis, išreikšti pyktį ir ginčytis.

Tyrimo, pavadinto „Moterys šiltesnės, tačiau ne mažiau kategoriškos nei vyrai: lytis ir kalba „Facebook“ („Women Are Warmer But No Less Assertive Than Men: Gender And Language On Facebook“), metu tyrėjai išnagrinėjo 10 milijonų įrašų. Jie tyrinėjo, kokius žodžius vartoja daugiau kaip 65 tūkstančiai „Facebook“ vartotojų, kurie leido nagrinėti jų įrašus.

Mokslininkai nustatė, kad moterų įrašuose daugiausiai atsispindi „gailiaširdiškumas ir mandagumas“, o vyrai daugiausiai būna „priešiški ir beasmeniai“.

Dažniausiai moterys renkasi tokius žodžius, kaip „nuostabu“, „laimingas“, gimtadienis“, „malonu“ ir „dėkingas“. Dailiosios lyties atstovės gerokai dažniau diskutuoja apie šeimas ir socialinį gyvenimą. Kita vertus, vyrai dažniau renkasi žodžius „laisvė“, „laimėti“, „pralošti“, „kova“ ir „priešas“. Taip pat stipriosios lyties atstovai labiau linkę aptarti tokias temas, kaip politika, sportas ir vaizdo žaidimai.

Tačiau šis tas tyrimo autorius nustebino: jie nustatė, kad socialiniame tinkle „Facebook“ moterų kalba yra kategoriškesnė nei vyrų. „Priešingai nei tikėtasi, moterys naudoja šiek tiek kategoriškesnę kalbą nei vyrai“, – teigiama tyrime.

Taigi, net jeigu moterys „Facebook“ platybėse renkasi šiltesnius žodžius, jos vis tiek yra tiesesnės ir kategoriškesnės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)