Dubajaus stebuklų sode 72 tūkst. kvadratinių metrų plote auginama 45 mln. gėlių. Tam skirti ne tik tradiciniai gėlynai, bet ir išskirtinės širdžių, žvaigždžių, ledinių eskimų trobelių, piramidžių ir kitų formų gėlių auginimo konstrukcijos, rašo „The Telegraph“.

Turistų traukos centru tapusio ir milijoną lankytojų kasmet pritraukiančio sodo projektą parengė ir įgyvendino kraštovaizdžio bendrovė „Akar“. Gėlių kompozicijas ketinama keisti kiekvieną sezoną tam, kad pakartotinai čia atvykę lankytojai galėtų kaskart patirti vis naujų įspūdžių.

Kalbėdami su žurnalistais Dubajaus stebuklų sodo projekto įgyvendintojai teigė, kad šią oazę dykumoje sukurti pavyko pasitelkus itin apgalvotą vandens pakartotinį naudojimą ir pritaikant lašelinę laistymo sistemą. „Didžiojoje Britanijoje vis dar nėra atšilę, bet Dubajuje jau prasidėjęs gėlių auginimo sezonas, o vasaros piko metu sodas bus uždarytas“, - teigė projekto įgyvendintojai.

Nors projektas dar nėra užbaigtas (planuojama, kad šalia sodo turėtų išdygti parduotuvės ir restoranai), Dubajaus stebuklų sodą šiuo metu jau galima aplankyti nuo 10 val. iki 22 val. darbo dienomis ir nuo 10 val. iki vidurnakčio savaitgaliais bei švenčių dienomis. Gegužės mėn. pabaigoje sodą ketinama uždaryti, o lankytojų ir vėl bus laukiama nuo spalio mėn. Bilieto kaina suaugusiesiems ir vyresniems nei 3 m. vaikams – 20 dirhamų (beveik 5 eurai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)