Tais pačiais metais "Dinner in the Sky" laimėjo prestižinio leidinio "Forbes" pripažinimą ir buvo įtrauktas į geriausių pasaulio restoranų sąrašą. Nuo tada, neįprastas, daugybę maisto gurmanų pritraukęs restoranas pabuvojo 45 skirtinguose pasaulio miestuose, tarp jų Londone, Las Vegase, Dubajuje, Helsinkyje, Vilniuje, Rygoje, Kijeve, ir t.t.

Projektas „Dinner in the sky“ vyksta tik šiltuoju metu laiku – vasarą. Kiekviename mieste, restoranui parenkama ypatinga vieta, dažniausiai senamiestyje, kad svečiai galėtų mėgautis nuostabia miesto panorama 30-50 metrų aukštyje. Kas savaitę restoranas persikelia į kitą miestą arba valstybę.

Didžiulis kranas pakelia „skraidantį restoraną“ i didžiulį – 30-50 metrų aukštį virš senamiesčio. Vilniuje „Dinner in the skay“ vyksta pačiame didžiausiame, 50 metrų aukštyje, iš kur atsiveria nuostabi Vilniaus senamiesčio panorama.

Vieno seanso metu restoranas į dangų pakelia 22 svečius. Visi lankytojai susėda ratu aplink didžiulį stalą, kuris yra pritvirtintas prie specialios platformos. Erdvė, esanti stalo viduryje, yra skirta virtuvės šefui, padavėjams, bei apsaugos darbuotojams. Šiais metais prie platformos buvo pridėta dar viena erdvė, skirta muzikantams ir pirmą kartą bus išbandyta Vilniuje.

Saugumo sumetimais, visi restorano lankytojai prie kėdžių yra prisegami plačiomis petnešomis – diržais, kurie jokiu būdu nevaržo judesių ir leidžia laisvai mėgautis gurmanišku maistu bei atsiveriančiais vaizdais. Svečiai gali matyti viską, kas vyksta apačioje tiesiai jiems po kojomis. Po kėdėmis nėra pagrindo, tik atrama, kojoms pasidėti, kuri netrukdo žiūrėti tiesiai į apačią.

Kasmet „Dinner in the sky“ organizatoriai stengiasi pasiūlyti kažką naujo ir nustebinti savo svečius pateikdami vis daugiau ir daugiau pramogų. Restorane siūloma ne tik pasimėgauti gurmaniškais, geriausių virtuvės šefų gamintais patiekalais bei išskirtiniais gėrimais, bet ir pateikia vis naujų pramogų.

Kartą restoranas pakėlė lankytojus į dangų tiesiai virš perpildyto stadiono, kuriame vyko Shakiros koncertas. Kartą dangaus restorane vyko įsimintinos vestuvės, pokerio turnyras ir daug kitų įdomių renginių bei švenčių. Šią vasarą lankytojų laukia įspūdinga vakarienė, skambant gyvai atliekamai džiazo muzikai.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tam tikrus nepatogumus. Pavyzdžiui restorane nėra tualeto. Kuriam nors iš svečių prireikus pasinaudoti tualetu, visa platforma yra nuleidžiama žemyn, kur netoliese yra pastatytas restorano tualetas. Žinoma, nereikėtų jaudintis dėl tokių trukdžių – restorano pakėlimas bei nuleidimas užtrunka vos porą minučių. Bet kokiu atveju, visi kiti restorano svečiai turbūt nebus patenkinti tokiu priverstiniu nusileidimu.

Todėl siekiant išvengti nemalonumų sau ir kitiems, visus „reikalus“ rekomeduojama atlikti prieš kylant į dangų. Jeigu jaučiatės blogai – keltis į viršų taip pat nerekomenduojama.

Beje, „Dinner in the sky“ gali vykti bet kuriame pasaulio mieste, todėl reiėktų sekti informaciją internete, kuri yra skelbiama visa informacija apie restorano įsikurimo vietas bei datas. Restoraną taip pat gali užsisakyti kiekvienas norintis – 6 valandų vip vakarėlis danguje gali vykti Jūsų pageidaujamu laiku, pageidaujamoje vietoje. Tiesa, tokio renginio kaina viešai nėra skelbiama.

Restorano lankytojų amžius nėra ribojamas, tačiau, saugumo sumetimais, restorane lankytis gali ne jaunesni kaip 1,5 metų svečiai.

Kaip jau buvo minėta, „Dinner in the sky“ yra turistinis restoranas ir vasaros sezono metu įsikuria gražiausiose pasaulio miestuose. Kadangi oro salygos dažnai nėra nuspėjamos, restoreane yra įrengtos infraraudonaisiai spinduliais šildančios lempos.

Kaip pranešė projekto autoriai, Vilniuje restoranas lankysis gegužės 27 – birželio 1 dienomis Katedros aišktėje, o vėliau, rugpjūčio 19-24 dienomis persikels į Kauną, prie Kauno pilies. Rezervacija bei kita informacija skelbiama oficialiame „Dinner in the sky“ puslapyje www.dinner in the sky.lt“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)