Tai – tikrų tikriausia netiesa ir tuo įsitikinsite perskaitę svarbiausius faktus apie antrą pagal dydį šios šalies miestą – Birmingemą.

Šio miesto simfoninio orkestro meno vadovė yra lietuvė.

Pirmą kartą šis miestas paminėtas dar 1086 metais.

Jame gyvena daugiau nei 980 000 žmonių.

Norite pasiekti šį miestą lėktuvu? Tokiu atveju teks pasinaudoti avialinijų Lufthansa, Air Baltic paslaugomis.

Šis miestas gali pasigirti įspūdingu šokolado muziejumi, kurio originalus pavadinimas yra Cadbury World. Tai muziejus, kuriame puikiai laiką praleis tiek mažieji smaližiai, tiek senjorai, kurie popiečio arbatos puodelio neįsivaizduoja be gabalėlio šokolado. Čia susipažinsite su šokolado istorija, savo akimis pamatysite, kaip gaminami šokoladiniai gardėsiai, o taip pat galėsite paragauti ar įsigyti. Kiekvienais metais šiame muziejuje apsilanko daugiau nei pusė milijono žmonių.

Birmingemas gali pradžiuginti ne tik visus šokolado mėgėjus, bet ir papuošalų gerbėjus, mat būtent šiame mieste veikia ir juvelyrikos kvartalas. Pastarasis garsus tuo, jog jame rasite daugiau nei 100 juvelyrinių dirbinių parduotuvėlių. Taigi, nepaisant to, ko ieškote – aukso, sidabro ar įspūdingų deimantų, jų tikrai rasite.

Daugelis turistų yra linkę manyti, kad Birmingemas – brangus miestas norintiems keliauti. Vis dėlto, tokią nuomonę nesunku paneigti, kadangi nakvynė čia kainuos vos 11 svarų.

Birmingemas garsus ir futbolo klubais – Aston Vila bei Birmingham city.

Jei rinksitės kelionę traukiniu, Londoną iš šio miesto pasieksite vos per pusantros valandos.

Šis miestas – daugelio garsių žmonių gimtinė: Ozzy Osbourne (dainininkas), Austen Chamberlain (politikas), J. R. R Tolkien (rašytojas), Mick Mason (grupės Pink Floyd būgnininkas).

Birmingemas – miestas, galintis pasiūlyti ir nemokamų pramogų visai šeimai. Viena iš jų yra Birmingemo muziejus, kurį aplankyti nieko nekainuos. Tikslus muziejaus adresas – Chamberlain Square, Birmingham B3 3DH.

Vandens kanalų sistema – vienas įspūdingiausių šio miesto akcentų. Įdomu tai, kad šiuo aspektu Birmingemas lenkia net garsiąją Veneciją.

Birmingemas – idealus pasirinkimas tuo atveju, jei išvykai galite skirti vos porą dienų: kelionei sugaišite nedaug laiko, o pamatyti tikrai yra ką: nuo muziejų iki meno galerijų, nuo juvelyrikos kvartalo iki puikių parkų.