Krioklys vadinamas Trijų sesių dėl to, kad jis sudarytas iš trijų pakopų. Dvi aukštesnės pakopos yra matomos iš oro, o vanduo krenta į vandens telkinį, iš kurio išbėga trečia vandens pakopa. Krioklys yra beveik visiškai apsuptas miškų, o medžiai aplink Trijų sesių krioklį siekia 30 metrų aukštį. Krioklio aukštis - 914 metrų. Palyginimui, aukščiausias pasaulio pastatas Burj Dubai yra tik 693 metrų aukščio.

Olo'upena krioklys, JAV

Ketvirtas pasaulyje pagal aukštį krioklys - Olo'upena. Aplankyti jį nėra taip jau paprasta, nes jis yra atokioje Havajų saloje Molokai. Dėl santykinio atskirtumo nuo civilizacijos Molokai yra vadinama „havajietiškiausia sala“.

Iš visų pusių milžiniškų kalnų apsuptas krioklys nėra labai sraunus – lyginant su kitais šiame sąraše esančiais kriokliais, juo nubėgančio vandens tūris yra labai mažas. Tačiau sraunumo stoką krioklys kompensuoja milžinišku aukščiu. 900 m aukščio krioklys yra kur kas aukštesnis už visus kitus JAV krioklius, o artimiausi jo konkurentai - Pu'uka'oku (840 m) ir Waihilau (792 m) kriokliai, taip pat esantys Havajuose.

Olo'upena krioklys yra pakopinis ir dėl savo siaurumo tikriausiai būtų priskiriamas juostiniams kriokliams.

Yumbilla krioklys, Peru

Penktoje vietoje - Yumbilla krioklys, vienas iš naujausių Pietų Amerikos atradimų. Amazonės regione esančio krioklio aukštis vis dar ginčytinas – Peru Nacionalinis geografijos institutas (ING) nurodo 895,4 m aukštį, o kiti šaltiniai -bkiek mažesnį, 870 m aukštį. Bet kuriuo atveju, Yumbilla krioklys vis tiek aukštesnis už šeštoje vietoje esantį Vinnufossen, esantį Norvegijoje.

Yumbilla - tai pakopinis krioklys su keturiomis didelėmis tiesaus vandens kritimo atkarpomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją