Puslapis Glassdoor.co.uk aiškinosi, kiek skirtingose šalyse reikia pinigų, norint nusipirkti pagrindines prekes ir užsimokėti už standartines paslaugas, įskaitant maisto produktus, restoranus, keliavimo išlaidas, komunalines paslaugas ir nuomą.

Viską išanalizavus, paaiškėjo 8 Europos miestai, kuriuose pigiausia gyventi:

Gracas – antras pagal dydį miestas Austrijoje, kuris dar žinomas ir kaip universitetų miestas. Čia nuomos, maisto ir komunalinių paslaugų išlaidos yra vienos mažiausių visoje šalyje.

Barselona – septintas pagal populiarumą miestas Europos Sąjungoje. Traukia specialistus ir turistus iš viso pasaulio, tačiau pragyvenimo išlaidos, lyginant su atlyginimais, yra nedidelės.

Lisabona – Pasak „Glassdoor“, vidutinis metinis atlyginimas Portugalijoje yra tik 15,500 eurų (12,210 svarų), tačiau nedidelės pragyvenimo išlaidos leidžia kuo puikiausiai išsiversti ir su tokiu darbo atlygiu.

Atėnai – šis miestas šiuo metu patiria nemažai sunkumų – masinis nedarbas ir pabėgėlių krizė, tačiau jei turite ten darbą, Atėnuose yra gana pigu gyventi.

Talinas – Pragyvenimo išlaidos yra neįtikėtinai nedidelės, o turint omenyje, kad šis miestas – politinė ir finansinė Estijos sostinė, galima numanyti, kad ateityje atlyginimai tik kils.

Salonikai – antras pagal dydį miestas Graikijoje, besiribojantis su jūra. Tai didžiausias šalies transporto centras, kuriame darbą rasti nebūtų sudėtinga. Be to, tai ir turistų traukos vieta, dėka muziejų ir istorinių paminklų.

Portas – antras pagal dydį miestas Portugalijoje, jame 70 proc. pigiau gyventi nei Niujorke.

Tartu – antras pagal dydį Estijos miestas, gerbiamas visos šalies gyventojų ir dažnai laikomas „intelektualine sostine“, nes jame įsikūręs seniausias estų Tartu universitetas.

Šaltinis
Temos
Anglija.today