„Pastebime, kad lietuviai vis dažniau įvairiomis progomis savo antrajai pusei dovanoja ekstremalius pojūčius suteikiančias dovanas, kurias išbando kartu. Jos neabejotinai sustiprina tarpusavio ryšį ir paįvairina kasdienybę. Tačiau tokių patirčių galima susigalvoti ir patiems bei mėgautis jomis, tarkime, per vasaros atostogas“, – sako dovanas platinančios bendrovės „Gera dovana“ marketingo projektų vadovė Marta Paliukienė ir siūlo 7 idėjas ne visai įprastoms, bet įdomioms ir ekstremalioms poros atostogoms:

Akla degustacija. Jei žinote savo antrosios pusės mėgstamiausią sūrio rūšį ar salotų receptą, nustebinti jį ar ją nėra lengva. Tačiau nežinant, ką valgai, net toks paprastas dalykas kaip vakarienė gali tapti tiesiog ekstremaliu. Sutarkite, kad vieną dieną jūsų antroji pusė nežengs nė žingsnio virtuvės kryptimi, kol gaminsite maistą.

O kai patiekalai – užkandžiai, karštas patiekalas ir desertas, bus paruošti, užriškite savo brangiausiajam ar brangiausiajai akis ir savo pagamintą maistą pasiūlykite ragauti aklomis – tegu bando atspėti, ką valgo. Surizikuokite panaudoti ingredientą, kurio antroji pusė įprastai vengia. Svarbiausia – gera nuotaika ir pasitikėjimas. O kitą dieną apsikeiskite rolėmis.

Savaitgalis „be ryšio“. Sutarkite su savo mylimuoju ar mylimaja praleisti savaitgalį be interneto, be stacionaraus, nešiojamo, planšetinio kompiuterio, be mobiliojo telefono ir kitų ryšio priemonių. Jei turite galimybę, išvykite į sodybą kaime. Norėdami dar ekstremalesnės patirties, susikraukite kuprines, pasiimkite miegmaišius dviese leiskitės į savaitgalio žygį. Tai tikrai padės patirti naujų, o gal tiesiog seniai pamirštų pojūčių.

Pasiplaukiojimas su bangininiais rykliais. Nors vien pati idėja jums gali skambėti kaip prasto siaubo filmo pavadinimas, tačiau tai – unikali patirtis. Tik įsivaizduokite: jūs kartu su partneriu giliai paneriate į šiltą jūros vandenį, ir pamatote būrį 10 m ilgio gyvūnų, atplaukiančių jūsų link.

Nors šie rykliai yra augalėdžiai ir žmonių nepuola, garantuojame – širdis suvirpės. Tai bus nepakartojamas pojūtis ir jums, ir jūsų partneriui. Be to, tokių „žygių“ organizatoriai dar pasirūpina ir tuo, kad jus kartu su šiais gyvūnais užfiksuotų fotografas.

Karaokė vakaras. Jeigu jūs arba jūsų partneris kiekvieną rytą pasitinkate dainavimu duše ir slapčia svajojote būti muzikos pasaulio žvaigžde, neskubėkite pamiršti svajonių - sudalyvaukite karaokė vakare. Būtina šio potyrio sąlyga – dainavimas duetu. Pasirinkite mėgstamą dainą, susikibkite už rankų ir scena jūsų! Net jeigu jaučiate scenos ir nepažįstamos auditorijos baimę, nepasiduokite šiems jausmams, palaikykite vienas kitą ir nugalėkite baimę kartu. Tokią patirtį atsiminsite ilgai.

Bėgimas maratone. Jeigu nuolat sau kartojate, kad kitą savaitę tikrai pradėsite sportuoti, tai artėjančios atostogos – puiki proga žengti ryžtingą žingsnį. Kartu su partneriu ar partnere užsiregistruokite bėgti maratone – tai taps puikia motyvacija. Atostogų metu šiam bėgimui galėsite ruoštis kartu, matysite, kaip gerėja jūsų formos, palaikysite vienas kitą, o pats bėgimas taps vienu esminių atostogas vainikuojančių akcentų.

Kopimas į kalnus. kopimas drauge į bet kokį aukštą kalną suteiks su niekuo nepalyginamą jausmą. Nebūtina kopti į Everestą, ir nepatyrusiam keliautojui įveikiamų kalnų Europoje gausu – tiek Alpėse, tiek Tatruose ar Pirėnuose. Ilgos kelionės po kalnus pėsčiomis – irgi puikus pasirinkimas. Su antrąja puse pamatysite nuostabių kraštovaizdžių, priartėsite prie savo galimybių ribos ir patirsite stiprių pojūčių.

Bėgimas nuo bulių. Ispanijos Pamplonos mieste kasmet liepą vyksta San Fermino festivalis, kurio vienas esminių akcentų – bėgimas nuo bulių miesto gatvėmis. Nugalėkite savo baimę ir pradėkite šiam išbandymui ruoštis jau šiandien. Tai puiki proga ekstremaliausiu būdu įsitikinti, kad kartu esate pasiruošę viskam. Perspėjame – ši pramoga ne tik ekstremali, bet ir kelia rimtą pavojų sveikatai. Tačiau atsiminimai iš šio bėgimo ne tik jus lydės visą gyvenimą, bet ir taps legendine istorija, kurią pasakosite savo vaikams ir anūkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)