Štai 5 patarimai, kurie pagelbės tyrinėjant vietos virtuvę.

Lankykitės restoranuose, kuriuose tiekiamas tik vietos maistas

Vienas iš efektyviausių būdų siekiant pažinti vietos virtuvę yra lankymąsis restoranuose ar kavinėse, kuriuose galite paragauti „tikro“, pagal vietos receptus, pagaminto maisto. Geriausia vieta Jūsų atradimams yra maži, šeimoms priklausantys, vietos restoranėliai ar tavernos, kuriuose paskanausite tikro, „naminio“ maisto, bei kuriuose kainos tikrai „nesikandžioja“. Venkite tarptautinių maisto tinklų, nes vargu, ar paragausite ko nors autentiško ir išskirtinio. Juk neatvykote svetur tam, kad kiurksotumėte McDonalds‘ restoranuose?

Pirkite vietos parduotuvėse

Užsibrėžkite tikslą, aplankyti kuo daugiau vietos parduotuvėlių ir turgaviečių, kuriose įsigysite vietinių prieskonių, ekologiškai užaugintų vaisių, daržovių ar šviežių jūros gėrybių ir tuoj pat pabandykite patys, pasinaudoję vietinės virtuvės receptais, ką nors pasigaminti. Taip pat apsilankę turguose ar mažose vietos parduotuvėse vienu šūviu nušausite du zuikius – apsipirksite bei turėsite puikią galimybę pasišnekučiuoti su vietiniais (vargu ar jie kalbės lietuviškai, tačiau galite pabandyti susikalbėti angliškai ar rusiškai). Taip pažinsite kultūrą iš arčiau.

Užsirašykite į maisto gaminimo kursus

Taip! Jeigu tik turite tokią galimybę, taip ir padarykite! Maisto gaminimo kursai ne tik padės iš arčiau susipažinti su vietos virtuve, bet ir išmokti gaminimo paslapčių iš vietos virtuvės žinovų bei išplėsti savo draugų ratą svečioje šalyje.

Šeimos vakarienė

Jeigu draugai iš užsienio pakvietė Jus prisijungti prie šeimos vakarienės, nesidrovėkite – griebkite butelį gero vyno ir leiskitės į vietos virtuvės pažinimo nuotykį! Juk proga pabendrauti jaukioje šeimos atmosferoje ir paskanauti tradicinio maisto, nepasitaiko dažnai! Taip pat puiki idėja yra atsinešti savo nusipirktų produktų ir pasiūlyti gaminti drauge.

Būkite aktyvūs!

Virtuvės pažinimo galimybių galite atrasti visur – išvykę į mažą istorinį miestelį, kuriame galbūt susipažinsite su vietos virtuvės „šefais“, plaukdami laivu ar kopdami į kalnus, kuriuose pažinsite ir savitą kalnų subkultūros virtuvę, kuri dažnai skiriasi nuo vyraujančios šalyje.

Taigi šią vasarą leiskitės į kvapų ir skonių kelionę. Būkite apsupti įvairiausių skonių ir potyrių, mėgaukitės kelione po nacionalines šalių virtuves ir niekada nenustokite stebėtis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)