1. Irkluokite nuo užeigos iki užeigos Belize

Belizo (valstybė Centrinėje Amerikoje) pakrantė, prie kurios gausu salų, siūlo unikalią kelionę – irkluoti nuo namelio prie namelio. Turistai perplaukia South Water Caye Marine rezervatą, grožėdamiesi mangrovės kanalais ir rifais, dygliauodegėmis rajomis, lamantinais ir pelikanais. Vakarai leidžiami mažose, šeimoms priklausančiose užeigose, kur dienos baigiamos maudynėmis, nardymu ir saulėlydžio stebėjimu, gulint hamake.

2. Įkopkite į dar niekieno nepasiektą viršukalnę ar dvi Mongolijoje

Šios kelionės metu turite unikalią progą įkopti į dar niekieno nepasiektas 4 000 km aukščio. Kelionė prasideda Altajaus kalnuose Silkhemo nacionaliniame parke, netoli Rusijos ir Kinijos sienos. Kelionė, kopiant į stačius šlaitus, einant ledynais, išbandant naujus maršrutus, nebus lengva, tačiau tikrai bus unikali ir įsimintina.

3. Transsibiro safaris Rusijoje

Transsibiro geležinkelis, besidriekiantis nuo Maskvos iki Vladivostoko, šiemet minės 100 metų pastatymo jubiliejų. Keliaujant šiuo klasikiniu maršrutu, galimi daugelis atostogų variantų – galima važiuoti traukiniu, skristi lėktuvu, plaukti laivu, netgi važiuoti automobiliu. Šios kelionės metu aplankysite nuošalius kaimus, pamatysite Baikalo ežerą ir Uralo kanus.

4. Kopimas į ugnikalnius Indonezijoje

Ši kelionė žada pažintį su kultūra ir daug veiksmo. Galima įkopti į penkis didelius ugnikalnius Javoje, Balyje ir Lomboke. Jūsų laukia plaukimas kalnų upėmis, nakvynės palapinėse, apsilankymas didžiausioje budistų šventykloje – Borobuduro.

5. Nepamirškite ir Jordanijos

Dėl konflikto Artimuosiuose Rytuose daugelis keliautojų išbraukė Jordaniją iš savo planų, bet iš tiesų nė vienas keliautojas šioje šalyje nenukentėjo. Patartina pamatyti senovės romėnų miestus Džarašą ir Gadarą, ankstyvąsias islamo dykumų pilis Rytuose, garsųjį Nebo kalną, ir žinoma, akmeninį Petros miestą. Keliai čia geri, tad nebijokite išsinuomoti automobilį.

6. Ištyrinėk naujas žemes Grenlandijoje

Šios kelionės metu galima apsilankyti eskimų bendruomenėje, pamatyti baltųjų lokių, banginių, ruonių ir jūrų paukščių. Tokiuose nuošaliuose žemės kampeliuose oro sąlygos ir jūra nenuspėjama, bet tuo smagesnis bus nuotykis.

7. Slapti takai ir senovės kaimai Nepale

Po 2015 m. žemės drebėjimo viešbučiai, restoranai ir kelionių agentūros vėl veikia. Aplankysite Anapurnos kalnus, pavaikščiosite slaptais Nar Phu takais nuošaliuose kaimuose. Kai kurie – Meta, Phu ir Nar Phedi žmonėms atidaryti tik 2003 m. Gražus ir laukinis kraštas, arhitektūroje ir religiniuose pastatuose matyti Tibeto įtaka.

8. Pasigrožėkite žaibais Venesueloje

Catatumbo žaibai – fenomenas, būdingas tik Venesuelai, nedideliame plote žaibuoja kelias valandas. Būtina palaipioti Meridos kalnuose, pasigrožėti Los Llanos pelkių gyvūnija ir augalija, praplaukti Orinokos upės delta ir susitikti su Warao genties žmonėmis. Finlas – Angels Falls kriokliai, kurie lietingu sezonu plūsta vandeniu.

9. Atraskite Tapažoso upę Brazilijoje

Tapažoso upė – viena geriausiai išsilaikiusių Amazonės baseine, nors planai statyti čia hidroelektrines kelia grėsmę šiam tyram, švariam pasauliui. Iškeliausite iš Alter do Šauno miesto ir keliausite atogrąžų miškais, irsitės ežerais, miegosite hamakuose, lankysitės vietos bendruomenėse, sužinosite apie jų kultūrą.

10. 100 mylių laukinės gamtos Meino valstijoje, Amerikoje

Daugeliui pasirodys per ilgas 2 180 mylių atstumas, kurį reikia nukeliauti per 14 valstijų, nuo Džordžijos iki Meino, na o 100 mylių ilgio šio kelio atkarpa tikrai ne tokia jau ilga. Kelionė prasideda Monsone, tęsiasi žaviu pušų taku, per tolimas viršukalnes, palei upelius ir didžiulius ežerus, prie kurių galima pamatyti netgi briedžių ar rudųjų lokių. Kelionė baigiasi Abol Bridge.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)