Toliau rasi sąrašą žodžių, kuriuos, galimai, vartoji savo kasdieniame gyvenime, tačiau turėtum juos pakeisti kitais, ne tokiais banaliais ir nuvalkiotais, norėdamas sudaryti profesionalaus specialisto ar darbuotojo įvaizdį.

1. Inovatyvus

Dauguma įmonių bei žmonių save laiko inovatyviais. Deja, didžioji dalis jų nėra inovatyvūs. Būti inovatyviu nėra reikalavimas sėkmingam verslui (tu neturi būti naujas – tu tiesiog turi būti geresnis negu kiti). Tačiau, jei laikai save tikrai inovatyviu, nesakyk to garsiai. Įrodyk tai. Aprašyk produktus, kuriuos sukūrei. Aprašyk kūrimo procesus. Duok vartotojams kažką tikro, kad tavo inovatyvumas būtų įrodytas.

2. Entuziastingas

Nesvarbu, kokioje formoje naudojamas, šis žodis reiškia motyvuojantis arba įkvepiantis. Naudok šiuos žodžius.

3. Orientuotas į rezultatus

Ar tikrai verta vartoti šią frazę? Juk tai paprasčiausiai reiškia – tu darai tai, už ką tau moka atlyginimą. Ar ne geriau būtų orientuotis į kokybę?

4. Atsakingas

Šis žodis turi dvejopą prasmę – tu gali būti atsakinga asmenybė arba tu esi atsakingas už tam tikrus darbus. Jeigu tu esi atsakingas už socialinių tinklų marketingą, savo paskyrose nerašyk, kad esi atsakingas už socialinius projektus, o geriau tai pakeisk sakiniu „socialinių tinklų naudojimo konversiją padidinau 40 procentų.“ Nesakyk, už ką tu esi atsakingas. Sakyk, ką padarei. Pasiekimai ir atlikti darbai sukelia didesnį įspūdį.

5. Kūrybingas

Šis žodis yra atgyvenęs ir nebedaro didelio įspūdžio. Nors jis tikrai gali apibūdinti tavo kūrybingą asmenybę, tačiau šiais laikais, kūrybiškumu pasižymi didžioji dalis žmonių, todėl šis žodis tiesiog prarado įtaką.

6. Dinamiškas

Dinamiška asmenybė gali reikšti, jog tu esi ypatingai judrus, valingas ir įtaigus, todėl venk naudoti šį žodį, nes žmones tokie būdo bruožai dažnai gąsdina.

7. Unikalus

Unikalūs būna tik pirštų antspaudai ir snaigės. Tu esi unikalus, bet tavo verslas, tikriausiai, toks nėra. Nieko baisaus: klientams nerūpi unikalumas, jiems rūpi geresnė kokybė. Parodyk, kad esi geresnis ir klientų galvose iš karto tapsi unikalus (net nepanaudodamas šio žodžio).