Mokslinio tyrimo autoriai ištyrė 276 žmonių elgesį laboratorijoje bei 73,789 žmonių bendravimą socialiniame tinkle „Facebook“ ir palygino vidutinius nepadorios kalbos balus su kiekvienos Amerikos valstijos nuoširdumo indeksu.

Tyrimo, kuris bus paskelbtas „Social Psychological and Personality Science“ žurnale, autoriai padarė išvadą, jog tarp nepadorios kalbos ir nuoširdumo yra pastovus teigiamas ryšys. Negana to, jie pridūrė, jog nepadori kalba yra susijusi su mažesniu melavimu ir žmonių apgaulėmis bei didesniu sąžiningumu.

Vienas iš mokslinio tyrimo autorių, Kembridžo universiteto daktaras David Stilwell, dienraščiui „Daily Mail“ pareiškė: „Į tai galime pažvelgti iš dviejų pusių. Jūs galite pagalvoti, kad jeigu kažkas daug keikiasi, šis negatyvus socialinis elgesys yra priskiriamas blogam elgesiui, taigi besikeikiantis žmogus tikriausiai yra blogas žmogus. Iš kitos pusės, jie nefiltruoja savo kalbos, taigi dažnai besikeikiantys žmonės tikriausiai nefiltruoja ir pasakojamų istorijų, taigi jos yra nesumeluotos.“

„Šio tyrimo metu pastebėjome, jog žmonės, kurie sako tai, kas šauna į galvą, yra mažiau linkę žaisti žaidimus, susijusius su tiesa“, - pridūrė jis.