Nustatyti dominuojančios emocijos spalvą nesunku. Emocionalumas pasireiškia bet kurioje situacijoje. Netgi perkant citrininį pyragą. Pabandykite įsivaizduoti savo reakciją, jeigu namie pamatytumėt, kad jūsų pirktas pyragas yra be įdaro.

1. Kepėjas veikiausiai taip pajuokavo. Įsivaizduoju, kaip dabar jam linksma. Tačiau nieko baisaus, suvalgysiu pyragą pusryčiams, užsitepusi sviesto (geltona).

2. Kaip gerai, kad išsaugojau kvitą. Reikia nedelsiant grįžti į parduotuvę ir viską išsiaiškinti (mėlyna).

3. Man nuolat nesiseka! Žinoma, tokie tokie dalykai erzina, bet į parduotuvę su pyragu nebegrįšiu. Negadinsiu sau nervų (pilka).

4. Tuoj aš jiems paaiškinsiu, kaip reikia kepti pyragus! Jie man visą gyvenimą šio atsitikimo nepamirš. Reikia pareikalauti, kad ir moralinę žalą atlygintų! (raudona).

5. Ką gi, visko pasitaiko... Gaila, bet juk nepradėsiu liūdėti dėl pyrago? Neverta net apie tai galvoti. Išmesiu jį ir tiek. Arba sulesinsiu parke paukščiams (žydra).

6. Ir kodėl žmonės taip neatsakingai žiūri į savo darbą? Kita vertus, neaišku, kodėl taip atsitiko. Galbūt kepėjas buvo naujokas arba jam iškilo kokių nors problemų (žalia).

7. Pyragas be įdaro – labai geras simbolis. Juk ir gyvenime taip būna: nusiteiki vienam, o sulauki visai kito (violetinė).

8. Turi būti organizacijos, kurios sprendžia tokius klausimus. Negalima leisti, kad toks aplaidumas liktų nepastebėtas (ruda).

Raudonos spalvos emocijos

Raudona spalva – energija, optimizmas, troškimas gyventi ir kažką veikti. „Raudoną“ žmogų lengva pažinti iš aukštai pakeltos galvos, greitos eisenos, judrios mimikos ir aktyvios kalbos. Jis beveik visada būna linksmas ir žvalus. Jis niekada nejaučia nuoskaudų. Jeigu kas nors jam trukdo ar stato užtvaras (taip jis vadina įvairias konfliktines situacijas), gali tapti agresyvus.

Moteris, kurios pagrindinė emocija yra raudona, sužinojusi apie vyro neištikimybę nepuls verkti, skųstis ir kaltinti save. Ji užkurs tokį pragarą, kad maža nepasirodys ne tik brangiajam su meiluže, bet ir patiems velniams. Raudonumo būna labai daug, todėl nuo jo galima pavargti. Tai reikia suprasti ir bent kartais pasitraukti į šešėlį.

Harmoningai dera su ramia pilka (ji sugers energijos perteklių ir suteiks jausmą, jog esi reikšmingas) ir romantine žydra, kuri vėsina ir suteikia pusiausvyros. Draugiškiems santykiams tinka geltona - su ja visuomet linksma. Ruda ir violetinė erzins savo rimtumu, o mėlyna išves iš pusiausvyros savo ramybe.

Geltonos spalvos emocijos

Būdingos linksmiems, gyvenimo džiaugsmo kupiniems žmonėms, kurie į viską žiūri paprastai. Žinoma, jie jaučia ir pavydą, ir pyktį, tačiau trumpai, paviršutiniškai. Jeigu tokią moterį įskaudina partneris, jis tai būtinai pastebės. Ji negali užmigti, verkia ir aiškina, kad dar niekada nebuvo taip apvilta.

Užglaistyti kaltę būna neįmanoma – nieks nepadeda. Tačiau moteris, kurios dominuojanti emocija yra geltona, kitą rytą gali prabusti taip, tarsi nieko nebūtų įvykę. Nusivylimas? Koks nusivylimas? Pasaulis yra nuostabus, o tu, brangusis, tikras stebuklas! Vieni tokius žmones vadina saulutėmis. Kiti juos laiko nerimtais. Ypač juos erzina „saulučių“ siekiai šviesti visiems.

Harmoningai dera su mėlyna spalva, kuri padeda atlaikyti emocijų kaitą ir pati gauna trūkstamo paprastumo, bei violetine, kuri papildo geltoną gilesniu požiūriu į gyvenimą. Tačiau geltona su geltona – ne pats geriausias variantas: jis švyti taip ryškiai, kad net akina.

Mėlynos spalvos emocijos

Šio tipo žmonės būna ramūs, pastovūs, gyvenimą supranta kaip tam tikrų taisyklių ir tradicijų laikymąsi. „Taip turi būti“, „Taip teisinga“, „Visi taip daro“. Jie į viską žiūri rimtai ir elgiasi apgalvotai.

Šio tipo moteris gali metų metais gyventi su partneriu, kuris jai nebemielas, vien dėl to, jog kažkada už jo ištekėjo ir, vadinasi, toliau turi likti jo žmona. Tačiau negalima sakyti, kad ji kankinasi: tiesiog daugiausia dėmesio ji skiria vaikų auklėjimui, buities rūpesčiams. Tvarka ir stabilumas yra jos vertybės, teikiančios malonumą.

Harmoningai dera su geltona (bet labiau tinka draugystei) ir tokia pačia mėlyna. Tai retas atvejis, kai du tos pačios emocijų spalvos žmonės gali puikiai sugyventi. Kitos spalvos mėlynų emocijų atstovui pasižymi pernelyg dideliais prieštaravimais ir turi per mažai pozityvo.

Žalios spalvos emocijos

Žmonės su dominuojančiomis šios spalvos emocijomis būna santūrūs. Paprastai jie būna pasirinkę teisingą gyvenimo būdą ir tuo labai didžiuojasi. Santykiuose siekia tapti lyderiais, gali kritikuoti ir net mėginti pakeisti tuos, kurie, jų nuomone, elgiasi neteisingai. Dėl pastarosios priežasties jie gali konfliktuoti su aplinkiniais.

Harmoningai dera su žydra, kuri ramiai reaguoja į moralus, ir pilka, kuriai patinka būti kontroliuojamai. Kitų spalvų atstovai arba nepasiduoda vadovavimui, arba su jais būna sunku sugyventi. Žalios ir violetinės saplvų derinys tarp partnerių sukelia visišką nesupratimą.

Pilkos spalvos emocijos

Viena vertus, po šia spalva slypi daug bruožų, kita vertus, jie visi labai silpni. Šio tipo žmonėms trūksta energijos. Jie nuo vaikystės greitai pavargsta ir būna linkę į ramią veiklą. Pilkų emocijų žmonės būna ne itin patenkinti savo gyvenimu, su pavydu žiūri į kitų spalvų atstovus. Tačiau nesijaučia turį jėgų ką nors pakeisti.

Jie labiau linkę vengti nesėkmių, negu siekti pergalių. Pavyzdžiui, šio tipo moteris pasirengusi gyventi su partneriu, kurio vienintelis privalumas tas, jog jis negeria, t. y. neturi akivaizdžių trūkumų.

Harmoningai dera su visomis likusiomis spalvomis, išskyrus tą pačią pilką, nes visos kitos spalvos turi daugiau energijos. Tačiau problema ta, kad pilkų emocijų atstovai retai renkasi ryškias spalvas. Kad įgautų daugiau energijos, moterims su dominuojančia pilkos spalvos emocija reikia daugiau bendrauti su įvairiais žmonėmis, daugiau laiko leisti jų draugijoje.

Violetinės spalvos emocijos

Šio tipo žmonės giliai išgyvena dėl visų įvykių, tačiau savo jausmų neparodo. Jie gyvena savo vidiniame pojūčių ir apmąstymų pasaulyje. Jie atrodo paslaptingi, kartais net keisti. Dažnai prisimena praeitį, daug svajoja vienumoje, atitrūkdami nuo realybės. Tai mėgstamiausias jų užsiėmimas. Jie gali valandų valandomis tylėti, nejusdami jokio diskomforto. Tai, žinoma, trikdo aplinkinius.

Harmoningai dera su žydra (gerai supranta vienas kitą) ir geltona (ji gali prablaškyti ir parodyti gyvenimo grožį). Žalios, mėlynos ir raudonos spalvos atstovai trukdys troškimui pabūti vienumoje, o pilka ir ruda gadins nuotaiką savo pesimizmu.

Žydros spalvos emocijos

Žmogus su dominuojančia oro ir jūros bangų spalvos emocija būna lygiai toks pat nepatvarus, nepagaunamas ir nepastovus. Jis paprastai kalba tyliu balsu, vaikšto lengvu žingsniu, turi švelnius plaukus ir šiek tiek suka šonan akis.

Aplinkiniams jis palieka gerą įspūdį, bet kai kam jis gali pasirodyti keistokas. Šiandien jis gali linksmai skaldyti anekdotus ir linksminti, o rytoj tylėti ir liūdnai žiūrėti pro langą.

Šio tipo moterys paprastai būna nekonfliktiškos. Jos nemėgsta aiškintis santykių – tai pernelyg sudėtinga joms procedūra. Nuoskaudų taip pat nelaiko, tačiau santykis su ją įskaudinusiu asmeniu pasikeis: jo tarsi neliks jos gyvenime, bent jau tokio, koks jis buvo anksčiau.

Aplinkiniai, nepaisydami nepraktiško tokios moters požiūrio į gyvenimą, vertina jas dėl paprastumo ir būna pasirengę už ją spręsti žemiškus klausimus.

Harmoningai dera su raudona (abipusė trauka) ir žalia (suteikia stabilumo jausmą, bet neapriboja). Violetinė gali būti įdomi savo gelme, bet ilgas bendravimas su ja gali apsunkinti. Geltonos spalvos atstovai gali patikti, bet atrodo lengvabūdiški. Tamsios spalvos slopina žydros energiją, todėl jų geriau vengti.

Rudos spalvos emocijos

Jos būdingos principingiems, rimtiems ir kategoriškiems žmonėms, kurie viską vertina tik labai gerai arba labai blogai. Jie nėra kerštingi, bet įsitikinę, kad už kiekvieną kvailą poelgį reikia bausti. Šio tipo moterys metų metais gali prisiminti padarytas nuoskaudas ir pasitaikius progai nuolat priminti partneriui jo klaidas ir prasižengimus. Žinoma, tokį elgesį mažai kas pakenčia.

Harmoningai dera su raudona (vienodo stiprumo energija, nors ir priešingos krypties) ir žalia (dalijasi vienodu supratimu, kas yra teisinga ir neteisinga). Tarp rudos ir kitų spalvų gali kilti disonansas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)