1. Atpraskite spausti žadintuvo mygtuką „snausti“. Padėkite žadintuvą toli, kad norint jį išjungti reikėtų išlipti iš lovos.

2. Miegokite pakankamai, tada netgi pabusite be žadintuvo.

3. Vos pabudę atitraukite užuolaidas, kad į kambarį patektų saulės šviesos. Tada įsijungs vidinis laikrodis, dieną būsite energingesni.

4. Ryte sutaupysite laiko, jei pusryčius imsite ruošti iš vakaro. Nejau sunku užmerkti avižinių dribsnių?

5. Taip pat susiruoškite iš vakaro drabužius. Netgi savaitgalį galite apgalvosite, vilksitės ateinančią savaitę.

6. Per dieną išgerkite iki 2 l vandens. Vandens nauda atsvers dažną vaikščiojimą į tualetą.

7. Kad galvoje būtų šviesiau, kartą per dieną medituokite. Meditacija gali turkti tris minutes ar valandą – spręsti jums.

8. Imkitės kokios nors veiklos – galbūt pėsčiomis eisite į darbą, gal pradėsite savanoriauti kokioje nors srityje. Tai labai greitai taps kasdienybės dalimi.

9. Pavakary bent trumpai pasivaikščiokite – įkvėpsite gryno oro, atgausite jėgas.

10. Nustokite graužti darbe saldainius. Vietoje namuose pasiruoškite sveikų užkandžių – pasipjaustykite vaisių, nusiplaukite riešutų ar džiovintų vaisių.

11. Nepamirškite dėkoti. Kas nors atidarė duris? Stabtelėkite, nusišypsokite ir padėkokite.

12. Per dieną pasakykite bent vieną komplimentą. Ir jums, ir pagirtam žmogui bus smagu.

13. Domėkite naujienomis, įvykiais.

14. Nešvaistykite pinigų. Ar tikrai norite to paplotėlio su šilauogėmis prie kavos?

15. Planuokite, ką valgysite – tada neprisipirksite per daug maisto ir nereikės išmetinėti sugedusių produktų.

16. Kasdien padarykite tai, kas jus iš tiesų džiugina. Paskaitykite mėgstamą knygą, pradėkite žiūrėti patinkantį serialą, paklausykite muzikos – žodžiu skirkite laiko tam, ką nuoširdžiai mėgstate.

17. Susiraskite skatinančių posakių, kurie jus įkvėptų sunkią akimirką. Pvz., niekas negimė mokėdamas, ar pan.

18. Bent valandą prieš miegą padėkite mobilųjį. Tada kūnas supras, kad artėja miego laikas, smegenys ims gaminti melatoniną, taigi greičiau užmigsite.

19. Susidarykite savo odos priežiūros ritualą ir kasdien jo laikykitės. Įpraskite kas vakarą nusivalyti makiažą, kart per savaitę (ar dažniau) užtepti ant veido kaukę, ryte pavalyti veidą ledukais ar pan.

20. Baigiantis dienai prisiminkite bent vieną dalyką, dėl kurio galite save pagirti. Perskaitėte visą sąrašą – šiandien jau esate verta pagyrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)