Pradėkite tuojau pat, šią minutę – kad ir koks būtų jūsų tikslas, negrįžkite prie senų, blogų įpročių, neatidėliokite, antraip kyla grėsmė, kad taip niekad ir nepradėsite to, ką numatėte. Didžiausią motyvaciją jaučiame priimdami sprendimą, tad pasinaudokite šia banga ir pradėkite veikti tuojau pat.

Konkretizuokite tikslus. Vietoj „Numesti svorio“, kuris yra gana abstraktus, rašykite: „Numesti 10 kg“. Jei tikslas atrodo nepasiekiamas, nusistatykite mažesnius tikslus arba surašykite realistiškus žingsnius link norimo tolimo tikslo. Pavyzdžiui, „numesti 1 kilogramą per mėnesį“.

Pagalvokite, kaip sieksite tikslų. Patartina apmąstyti žingsnis po žingsnio, ką ketinate daryti. Jei norite atsikratyti 10 kilogramų, susidarykite mitybos ir kasdienių pratimų planą. Susiplanuokite konkrečius žingsnius, kad atėjus laikui veikti, nebereikėtų sukti galvos.
Užsirašykite savo planą. Net jei apgalvojote kiekvieną smulkmeną ir mintinai žinote savo planą, vis vien jį užrašykite. Pats rašymo procesas padės jį geriau įsisąmoninti, įsijausti, o iškilus sunkumams – padės prisiminti, nuo ko pradėjote.

Papasakokite kitiems, kad jaustumėte atsakomybę. O dabar laikas papasakoti kam nors apie savo planą. Galite pasakoti visiems draugams arba vienam žmogui, kuris iš tikrųjų jus supranta. Palaikymas (išklausymas, padrąsinimas, protingi patarimai) yra labai svarbus veiksnys, kuris padeda įgyvendinti tai, ką nusimatėme.

Įveikę vieną žingsnį, save apdovanokite. Vasario pradžioje, kai entuziazmas ims blėsti, reikės kažko, kas suteiktų motyvacijos. Periodiškai save apdovanodami už įveiktą žingsnį, būsite labiau motyvuoti, ir visus metus užteks jėgų siekti užsibrėžtų tikslų. 

Nekomplikuokite – neapsisunkinkite sau gyvenimo dar labiau. Priimkite paprastą, svarų ir logišką sprendimą, į kurį nebūtų pernelyg sunku susikoncentruoti ir jį įgyvendinti.
Nebauskite savęs už klaidas, net jei paslydote. Niekas nėra apsaugotas nuo klaidų, ir jūs jas darysite, bet svarbiausia yra tai, kaip reaguojate. Ar padarę vieną nusižengimą jaučiate tokią kaltę, kad numojate ranka į savo tikslą ir gyvenate kaip anksčiau? Pakilkite, nusipurtykite dulkes ir eikite toliau be saviplakos.

Nepraraskite ryžto, net jei kiti pasiduoda pagundoms. Kai kiti žmonės nukrypsta nuo kelio, jie nori sumažinti savo nusivylimą ir kaltę gundydami jus, kad ir jūs pasiduotumėte. Nepasiduokite pagundai! Nors iš šono gali atrodyti, kad grįžę prie seno gyvenimo modelio jie gerai leidžia laiką, iš tiesų giliai viduje jie pavydi jūsų ryžto ir tvirtumo.

Neignoruokite mažų pasiekimų. Nelengva džiaugtis kiekvienu mažiausiu žingsneliu link tikslo, kai galvojate, kiek dar reikia padaryti. Nepamirškite, kad tai metus trunkantis procesas, tad retkarčiais pagirkite save už tai, ką jau padarėte – tai padės išlaikyti pozityvų nusiteikimą ir motyvaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją